HAL ESNAFININ SORUN VE TALEPLERİ DİNLENDİ

Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, Sebze ve Meyve Toptancılar Hali esnafıyla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinlerken belediye yönetimi olarak esnaftan beklentilerini aktardı.

HAL ESNAFININ SORUN VE TALEPLERİ DİNLENDİ
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Belediye Konferans Salonundan yapılan toplantıda Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük,  Başkan Yardımcıları Çiğdem Demir Sevim ve Mustafa Tuğyıldız, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile hal esnafının sorun ve taleplerini dinledi.

Yaptığımız her işte hem halkımızı hem de esnafımızı düşünerek kararlar alıyoruz diyen Belediye Eş Başkanı Sönük “Sebze ve meyve haline yaptığımız ziyarette temizlik sorunu gözümüze çarptı. Herkesin sofrasına giden ürünlerin daha temiz bir ortamda bulunması en büyük arzumuz, bu konuda hal esnafımızdan temizlik konusunda titiz olmasını ve temizliğe özen göstermesini bekliyoruz. Atıklarınızı çöp konteynerlerine atın bu konuda bize yardımcı olun biz de üzerimize düşeni yaparak halin daha temiz olmasını sağlarız. Herkes kendi çevresini temiz tutmalı çünkü bölge illere de hitap eden sebze ve meyve hali Batman’ın vitrini gibidir. Zabıta ekiplerimiz halde denetim yaptıklarında baskı ve tehditlerle karşılaşıyor. Bir personelime gelen tehdit ve baskı bana gelmiş olur, bu konuda kimseye göz yummayacağız.

Belediye olarak halde yaptığımız çalışmalarda hal esnafından anlayış ve kolaylık bekliyoruz. Buradaki görev süremiz tamamlandığında bizden sonrakilere çalışılabilir, temiz düzenli bir miras bırakmak niyetindeyiz. Şehir merkezindeki bazı esnaflara gelen ürünlerin hale girişi yapılmadan kaçak olarak market ve manavlara verilmesi hal esnafımızı olduğu gibi bizi de rahatsız eden bir girişimidir ve bununla mücadelemiz sürecektir. Sorunların çözümü noktasında üstümüze düşen ne varsa diyalog ve diplomasi ile çözüme kavuşturmaya niyetliyiz. Para her şey değildir, komşuluk ilişkileri, kurallara uyma, vicdani değerler maddiyatla ölçülemeyecek erdemlerdir. Ahlaki değerlerimizi yitirirsek bizden sonraki nesil helak olacak” dedi.

Toplantı yer alan hal esnafı; güvenlik, zabıta, giriş çıkış saatleri, mal bildirim fiyatları, otopark, alt ve üst yapı, kurallara uymayan hal esnafına ceza verilmesi, kamera ve ses sistemi, hal giriş ücretleri gibi konularda sorun ve taleplerini belediye yönetimine iletti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.