GLÜTENSİZ CAFE VE FIRIN AÇILIŞI YAPILDI

Batman Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile çölyak hastalarının tüketebileceği glütensiz ürünlerin üretilip satışının yapılacağı Batman Belediyesi Glütensiz Cafe ve Fırın’nın açılışı yapıldı.

GLÜTENSİZ CAFE VE FIRIN AÇILIŞI YAPILDI
Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-

Açılışa Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’daki partilerin il eş başkanları, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Batman Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Berfin Ekinci, çölyak hastaları ve aileleri katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük “Öncelikle çocuklara hoş geldiniz diyorum. Umut ediyorum ki bu projemiz çölyak hastaları için bir çare olur. Ailelerimiz çölyak hastaları için glütensiz gıda ya da tatlı ürünlere erişemiyor. Bundan dolayı yıllarca çölyak hastası çocuklar birçok tattan mahrum kalıyor. Batman Belediyesi olarak bu projemizle çölyak hastalarının yaşamını bir nebze bile kolaylaştırdıysak ne mutlu bize. Bu projeyi hazırlayıp hayata geçmesinde katkısı olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Glütensiz ürünlerin sunulacağı Cafemiz çölyak hastalarına %15 indirimli, maddi durumu düşük ailelerimiz de Belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurması halinde ücretsiz glütensiz ekmek alabilecek. Bu çalışmamız inşallah çölyak hastalarına ve ailelerine bir destek olur. Umuyoruz ki bu projemiz diğer illere de örnek olur ve biz buna vesile olmuş oluruz. Başta çocuklara ve ailelerimize hayırlı olsun” dedi.

Katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesen Belediye Eş Başkanı Sönük, çölyak hastası çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenirken, katılımcılar belediyenin bu örnek ve anlamlı projesinden dolayı Eş Başkan Sönük’e teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.