“GEREKİRSE ANKARA’DA EYLEM YAPACAĞIZ”

Batman’da STK’lar, iş adamı ve işçiler, ölüm yolu haline gelen Batman Organize Sanayi Bölgesi yolunda bir araya gelip kısa süreliğine yolu kapatıp basın açıklaması yaptı.

“GEREKİRSE ANKARA’DA EYLEM YAPACAĞIZ”
Yayınlama: 01.08.2024
A+
A-

Ölümlü kazaların çok sık yaşandığı ve 28 Temmuz gece saatlerinde 4 kişinin hayatını kaybettiği Batman Organize Sanayi Bölgesi yolunda bir araya gelen Batman’daki STK temsilcileri, oda başkanları, iş adamları, siyasi parti temsilcileri ile işçiler, ölüm yoluna dikkat çekmek için yolu kapatarak basın açıklaması yaptı. STK’lar adına açıklama yapan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, kazaların önlenmesi için yolda gerekli çalışmaların bir an önce başlanması çağrısında bulundu.

“BU YOLDA ÇOK CANIMIZ GİTTİ”

Türkiye’de şehir giriş çıkışlarının tek yol olan nadir şehirlerden olduklarını belirten Demir, “Burada hafta sonu 4 canımızı kaybettik. Daha önce de bu yolda birçok vatandaşımızı kaybetmiştik. Ölüm yoluyla anılan Batman OSB yolunun mutlak suretle alt yapısının yapılması ve aydınlatılması gerektiğini daha önce dile getirdik. Türkiye’de şehir giriş çıkışlarının tek yol olduğu nadir şehirlerdeniz. Yerelde yetkililerimizle bu hususu defalarca konuştuk. Yetkililerin de girişimleri oldu ama bir netice alamadık.” ifadelerini kullandı.

“BU YOL YAPILANA KADAR KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Ölüm yolu haline gelen bu yolda artık canları yitirmek istemediklerini ifade eden Demir, “Batman’daki tüm STK’lar olarak bir araya geldik ve şunu söylüyoruz. Organize Sanayi Bölgesine giden bu yol yapılana kadar konunun takipçisi olacağız. Eğer yol yapılmazsa tüm STK’lar olarak Ankara’ya gidip Ulaştırma Bakanlığı önünde eylem yapacağımıza söz veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.