FERNAS’A SAHİP ÇIKMA ZAMANI…

Yayınlama: 19.10.2024
Düzenleme: 18.10.2024 15:31
A+
A-

fernas…

İlimizin gözbebeği konumunda olan ve binlerce insanımıza ekmek kapısı olan Batman merkezli Türkiye’de iş dünyasındaki gururumuz…

Son zamanlarda özellikle puslu havadan nemalanmak isteyen bazı kesimler, bu şirketimizi bilerek ve isteyerek itibar suikastı gerçekleştirdiklerini üzüntüyle takip ediyoruz…

Bizler Batmanlılar olarak hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki; fernas ve fernas’ın sahipleri olan merhum Necat Nasıroğlu ailesi başta ilimiz olmak üzere Türkiye’de birçok alanda başarılı olan dürüst bir firmamızdır.

Hayırseverlikleri ve yardımseverlikleri ile de ön plana çıkan fernas; her yıl binlerce öğrenciye burs veren, sağlıktan eğitime, spordan kültürel etkinliklere varıncaya kadar hemen hemen birçok alanda Batman’ımıza önemli katkılar sunan, ciddi destekler veren kurumsal bir kuruluştur.

Doğrusunu söylemek gerekirse fernas bünyesinde maden ocaklarında çalışan bazı işçilerin işten çıkarılmalarının ardından başlayan sürecin provokasyonlara açık olduğunu sezmiştim. Ki öyle oldu ve fernas’ımız bir anda ülkede en çok konuşulan ve yıpratılmaya çalışılan firma konumuna geldi…

Nasıroğlu ailesini yakından tanıdığım ve bildiğim için bünyesinde yaklaşık 20 bin insanı istihdam eden fernas’ın öyle 6-7 kişiyi mağdur edecek veya onları ezecek bir yapıda olmadıklarına adım gibi eminim.

Bakın arkadaşlar;

Her işyerinin kendine göre belli başlı kuralları vardır…

Bu kurallara riayet etmeyenler yada uymayanlar varsa elbette her iş yeri sahibinin işçinin tüm haklarını vermek koşuluyla işçisini işten çıkarmaya hakkı vardır. Ayrıca, işçilere yapılmış bir haksızlık varsa yargı yolu açıktır. Provakasyon, bunun adresi değildir.

Maden ocağında 500 kişi çalışmakta…

6-7 kişi şirketin kurallarına uymuyorsa şirket sahibinin disiplini sağlamak adına bunları işten çıkarması kadar daha doğal bir şey olamaz…

Ben bu 6-7 işçi kardeşimizin de bağlı oldukları sendikanın oyunlarına alet olduklarını ve sendikanın provokasyon çıkarmak adına bu kardeşlerimizi kullanıldıklarını düşünüyorum.

Tabi bu provokasyonu çıkarmak isteyen kesimin esas amacı; bu işletmenin sahibi Ak Partili bir milletvekilinin olması nedeniyle fernas üzerinden Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı vurmak…

İşte tam da bu noktada benim Batman halkından ve Batman’da söz sahibi olan STK ve iş insanlarımızdan yapmaları gerekeni söylemek istiyorum.

Bakın beyler!

Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki, fernas eğer Karadeniz’li bir iş adamının olmuş olsaydı hiç kimse cesaret edip bu firmaya saldırmaya cüret dahi edemezdi.

Yine hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki, Milletvekilliğine asla ihtiyacı olmayan Sayın Ferhat Nasıroğlu, siyasete girdi. Bunu da Batman’a ve Batman halkına daha çok hizmet etmek adına yaptı.

Patenti ve öz sermayesi Batman olan fernas’a belli çevrelerce yapılan bu itibar suikastına, evet biz de artık milliyetçi duygularımızı kabartmalıyız.

Şimdi bizim değerimiz ve hatta tüm Batmanlıların olan ve her alanda Batman’ımıza ve bölgemize ciddi katkı ve destek sunan fernas’ımıza sahip çıkma zamanı…

Nasıl mı?

İlimizin önde gelen STK’ları ve önemli iş insanları bir araya gelir ve ortak bir basın açıklamasıyla firmaya destek olduklarını ülke kamuoyuyla paylaşabilirler.

Biz Batmanlılar olarak onlarca fernas’ımızın olmasını ister ve beklerken var olan bir firmamızı siyasi çıkar ve menfaatler uğruna asla kaybetmemeliyiz diye düşünüyorum…

Sırf Ak Partili ve Batmanlı diye vekilimizin sahip olduğu bu şirket üzerinden Cumhurbaşkanımıza saldırarak fernas’ı kurban edemeyiz, etmemeliyiz de.

Umarım bu çağrım ilgili ve yetkili kişiler tarafından karşılık ve destek bulur…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.