EŞBAŞKAN SOLMAZ, SESSİZLİĞİNİ BOZDU

EŞBAŞKAN SOLMAZ, SESSİZLİĞİNİ BOZDU
Yayınlama: 28.07.2024
A+
A-

Batman’da 2 Mayıs 2024 tarihinde Eşbaşkanlık görevine getirilen Ferah Solmaz, üzerinde oluşan baskılardan sonra, 88 gün sonra sessizliğini bozdu.

DEM ve DTP’nin ortak kurullarının katıldığı oylama sonucu Eşbaşkanlık görevine getirilen Solmaz, 02 Mayıs 2024 tarihinde DEM Parti İl Başkanlığında Eşbaşkanlığıkamuoyuna deklere edildi. Bugüne kadar DEM parti ve kurullarının zarar görmemesi için sessiz kaldığının altını çizen Batman Belediyesi Eşbaşkanı Ferah Solmaz, görevine başlatılmayı bekliyor.

İFTİRA VE ASILSIZ İDDİALARA MARUZ KALIYORUZ”

2 Mayıs’tan bu yana göreve başlamamasından dolayı, iftira ve asılsız iddialara maruz kaldığını belirten Belediye EşbaşkanıFerah Solmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “4 Aydır benimle uğraşan bazı kollar, benim hakkımda somut iddialaraulaşamayınca iftira atmayla başladılar. Bunların hiç biri doğru değil ve asılsızdır. Benim alnım ak, başım diktir. Bugüne kadar partimin çizgisinden, ideolojisinden ve değerlerindenasla şaşmadım, şaşmayacağım. Partimizin zarar göreceği herhangi bir açıklamada da bulunmadım. Kim ve kimlerin benimle uğraştıklarını çok iyi biliyorum. Ancak Partimizin zarar görmemesi ve bazı şeylere maruz kalmaması için hep sessizliğimi korudum. Kendimi partimizin iradesine teslim ettim.”

“FİZİKİ SALDIRI BİR KOMPLOYDU”

88 gündür üzerimde herhangi bir olumsuz durum tespit edemeyen kirli eller, bu kez kendisine fiziki saldırı ve komplolara başladığını ifade eden Eşbaşkan Solmaz, parti terbiyesinden dolayı tepki göstermediğini söyledi. EşbaşkanSolmaz; “Bana saldırı düzenleyen insanlarla komşuluk ilişkilerim var. Ben oraya kavga maksatlı gitmedim. İdeolojimin bana verdiği bir terbiye var. Benimle uğraşan kişiler, bana saldırı düzenleyenlerin, yakinen aile avukatlığını da yapmaktadırlar. Bunları belgeleyebilirim. Burada isim açıklamak yapmak istemiyorum. Her zaman sükûnetimi korudum. Sükûnetimi korumamın sebebi ise kişisel çıkarlarım asla değildir. Amacım Partimin en ufak bir zarar görmemesidir. Aile kimliğimi ve değerlerimin her zaman arkasında oldum. Olmaya da devam edeceğim. Partime ve davamıza zarar veren kişi veya kişilere da asla taviz vermeyeceğim. Partimin bana layık gördüğü, görevden asla geri adım atmayacağım. ” diye konuştu.

“EDİP SOLMAZ’A BAŞKANLIK YAPTIRMAYAN ZİHNİYET TEKRAR DEVREDE”

1979 yılında dönemin Belediye Başkanı Edip Solmaz’a Belediye Başkanlığı görevini yaptırmayan kirli ellerin tekrar devreye girdiğini belirten Batman Belediyesi Eşbaşkanı Ferah Solmaz; “Tarihin tekerrür etmesine izin vermiyorlar. Başta Batman halkımız olmak üzere bütün yurtsever ve devrimci halkımıza selam ve saygılarımı iletiyorum.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.