EŞ BAŞKANLAR ÇALIŞMA SAHALARINDA

Batman Belediyesi yaz sezonu boyunca kentin değişik bölgelerinde başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

EŞ BAŞKANLAR ÇALIŞMA SAHALARINDA
Yayınlama: 17.08.2024
A+
A-

Çalışmaların sürdüğü sahalarda incelemelerde bulunan Belediye Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, kentin muhtelif bölgelerinde devam eden çalışmaların programa uygun bir şekilde devam ettiğini, tüm ekiplerinin tam bir uyum içinde öngörülen sürede çalışmalarını başarılı bir şekilde tamamlayacaklarını söyledi.

Parklarda süren bakım onarım, temizlik ve yeni kanalizasyon hattı çalışmalarının sürdüğü bölgelerde incelemelerde bulunan Belediye Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, birim sorumluları ve teknik ekiplerden bilgi aldı. Ekip amirleri ve çalışanlardan herhangi bir aksamaya mahal vermeden planlamaya bağlı kalarak programı takip etmeleri ve mümkün olan en kısa sürede çalışmaları tamamlamalarını istediler.

SANAT SOKAĞI’NA ÖZEL İLGİ

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Sanat Sokağı’nda yapılacak bakım ve onarım çalışmalarını inceleyen Eş Başkanlar, Sanat Sokağı’nda yapılacak yeni düzenlemeler hakkında da bilgi aldı. İklim koşullarından kaynaklı aşınan, yıpranan Sanat Sokağı’ndaki görsel estetiği yeniden sağlamayı öngören sanatsal çalışmayı önemsediklerini belirten Eş Başkanlar, Kürt kültürüne ve diline hizmet eden, anıları ve eserleriyle her zaman halkın kalbinde yer bulmuş büyük ozanlar ve halk sanatçılarının resimlerine ve unutulmaz sözlerine mutlaka yer verileceğini söyledi.

Sanat Sokağı’ndaki incelemeleri sırasında esnafla da bir araya gelen Eş Başkanlar, esnafın görüş ve taleplerini dinledi. Sanat Sokağı’nın bakım ve onarımı konusunda esnafın isteklerini değerlendiren Eş Başkanlar, ilgili birim müdürlerinden en kısa sürede çalışmaları başlatılmalarını istedi.

PARK VE SAĞLIK MERKEZİ ZİYARETLERİ

Daha sonra Aram Tigran Parkı’nı ziyaret eden Eş Başkanlar, parkta yürütülen tabela yenileme çalışmalarını yerinde gördü. Parkta bulunan yurttaşlarla sohbet eden Eş Başkanlar, halkın taleplerini dinledi. Ziyaretler kapsamında Belediye Sağlık Merkezi’ne de giden Eş Başkanlar, burada verilen KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) hizmetleri, psikolojik destek, diyetisyen hizmetleri, diş tedavisi, fizyoterapi ve ambulans hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Belediye sağlık merkezinin sunduğu hizmetlerin önemini vurgulayan Eş Başkanlar, Batman halkı için çok önemli olan Sağlık Merkezi faaliyetlerinin, sosyal güvence aramaksızın, ücretsiz olarak sürdürüleceğini ve ileriki dönemde de merkezin kapasite ve donanımını artırmak için arayışlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

KORİKÊ MAHALLESİNE YENİ KANALİZASYON HATTI

Eş Başkanlar, son olarak BASKİ Müdürlüğü tarafından Korikê Mahallesi’nde yürütülen yeni kanalizasyon hattı çalışmalarını inceledi. Bu mahallede 24 yıllık çözülememiş bir sorunu kökten çözmek için bu yeni kanalizasyon hattı çalışmasını başlattıklarını belirten Eş Başkanlar, bu çözülemeyen sorun yüzünden geçmişte çok acı olayların yaşandığını dile getirdi.

Halk sağlığı ve özellikle çocuklar açısından zamanla buranın çok büyük bir tehlikeye dönüştüğünü belirten Eş Başkanlar, bu proje ile kronik bir sorun haline gelen bu tehlikeye son verdiklerini söyledi. Batman’ın altyapısını güçlendirmek ve artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürütülen bu tür çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Eş Başkanlar, Batman’ın altyapısının güçlendirecek projeler yanında alternatif hatları oluşturmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.