ENGELSİZ BİREYLERE BİLGİSAYAR EĞİTİMİ

Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün iş birliği ile imzalanan ‘Engelli Dostu Üniversite’ protokolü kapsamında, engelsiz bireylere yönelik bilgisayar eğitimleri verilmeye başlandı.

ENGELSİZ BİREYLERE BİLGİSAYAR EĞİTİMİ
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

Bilgisayar laboratuvarını ziyaret eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yaptığı açıklamada “İş birliği protokolümüz vesilesiyle engelsiz bireylerin üniversitemizden tam, etkin ve eşit hizmet almasını sağlamayı amaçlıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcımız Sayın Sevim Sayım Madak Hanımefendi’nin öncülüğünde başlayan bu çalışmayla, Batman’daki engelsiz bireylerle tek tek görüşüldü ve üniversitemizin imkânları bu bireylerin hizmetine sunuldu. Bugün başladığımız temel bilgisayar eğitimimizin amacı, engelsiz bireylerin ihtiyaçlarını sadece belirli bir günde değil, her gün karşılamak ve bu alanda toplumsal farkındalığı artırmaktır” dedi.

EĞİTİM 4 HAFTA SÜRECEK

Toplam 4 hafta sürecek olan temel bilgisayar eğitimi kapsamında, engelsiz bireylere 16 saatlik bir eğitim verileceği açıklandı. Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Barış Çelebi tarafından verilen bu eğitimde, bilgisayar ve ekipmanlarının tanıtımı, temel Office programları, güvenli internet kullanımı ve sosyal medya kullanımı gibi konularda teorik ve pratik dersler yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.