EGZOZ DENETİMLERİ ELEKTRONİK SİSTEMLE SÜRÜYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hava kirliliğini azaltmak amacıyla Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile denetimlerini sürdürüyor.

EGZOZ DENETİMLERİ ELEKTRONİK SİSTEMLE SÜRÜYOR
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Bu sistem, araçların plakalarını okuyarak egzoz ölçümü yaptırıp yaptırmadığını anında kontrol edebiliyor. Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazları sayesinde trafiği aksatmadan hızlı ve etkili denetimler gerçekleştiriliyor.

3 ARACA 29 BİN TL CEZA KESİLDİ

2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesi uyarınca, egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 9.943 TL idari para cezası uygulanıyor. Son olarak, Merkez İlçesi Gültepe Mahallesi’nde yapılan denetimlerde 234 araç kontrol edildi ve egzoz ölçümünü yaptırmayan 3 araç sahibine toplamda 29.829 TL ceza kesildi.

EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜMLERİNİZİ ZAMANINDA YAPIN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, egzoz gazı emisyon kontrolü denetimlerini artırarak hava kirliliğini azaltmayı ve egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan araç sayısını minimize etmeyi hedefliyor. Motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi ve idari para cezası ile karşılaşmamak için egzoz gazı emisyon ölçümlerinin zamanında yaptırılması önem taşıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.