EĞİTİM YÖNETİCİLERİNE ‘SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME’ SEMİNERİ

Eğitim kurumları yöneticilerine müdürlüğümüze bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından ‘Suç Ve Şiddeti Önleme’ konulu eğitim semineri verildi.

EĞİTİM YÖNETİCİLERİNE ‘SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME’ SEMİNERİ
Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen ‘Suç ve Şiddeti Önleme’ konulu eğitim seminerine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, RAM Müdürü Mustafa Çakan ve ilimiz merkezde eğitim veren okul müdürleri katıldı. Seminer İl Müdürü Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla başladı.

İl Müdürü Kurtaran, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son genelgelerine değinerek “Bu yıl Bakanlığımız tarafından beş önemli genelge yayımlandı ve sizler de bizlerde bunlara yönelik hazırlıklarımızı başlattık. Son dönemde karşılaştığımız şiddet olayları sadece fiziksel değil, sanal dünyada da ciddi bir tehlike oluşturuyor. Çocuklarımız ayrı bir dünya da dijital şiddete maruz kalıyor ve bu durum psikolojik olarak onları derinden ekilebiliyor. Bu nedenle, okul yönetimi olarak daha bilinçli ve dikkatli olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Kurtaran, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde eğitimin iki temel kavramı olan “yetkinlik” ve “erdem” üzerinde durdu. “Çocuklarımıza şefkat, adalet ve sorumluluk bilinci kazandırmak, onları topluma daha faydalı bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Şiddetle büyüyen çocuklar, gelecekte önlenemez sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle öğretmenlerin ve yöneticilerin rehberliği, çocukların kişisel gelişimi için hayati önem taşıyor” dedi.

İl Müdürü Kurtaran, konuşmasında ayrıca çağımızda artan bağımlılık türlerine dikkat çekti. Eskiden sadece tütün ve alkol gibi maddelerin bağımlılık yarattığını belirten İl Müdürü Kurtaran, son dönemde dijital bağımlılıkların da hızla yayıldığını vurguladı. “Artık sadece maddeler değil, dijital içerikler de bağımlılık yaratıyor. Özellikle şiddet içerikli dijital oyunlar ve sosyal medya üzerinden yayılan olumsuz içerikler, çocuklar üzerinde büyük bir tehdit oluşturuyor. Okullar olarak, çocuklarımızın dijital dünya ile olan ilişkisini dengelemek ve onları bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için daha fazla çaba göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

İl Müdürü Kurtaran’ın konuşmasının ardından, Psikolojik Rehber Danışman Anıl Erden ‘Okullarda Suç ve Şiddeti Önleme’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.