EĞİTİM SEN “OKULLAR HİJYEN KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA”

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında okullarda alınan tasarruf tedbirlerine karşı açıklama yaparak oluşabilecek temizlik ve hijyen sorununa dikkat çekti.

EĞİTİM SEN “OKULLAR HİJYEN KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA”
Yayınlama: 21.09.2024
A+
A-

Eğitim Sen Batman Şubesi Yürütme Kurulu, okullarda hijyen koşullarının yetersiz olduğunu belirterek, acil çözüm çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, okullarda çalıştırılan yardımcı hizmet personelinin sayısının yetersiz olduğu, haftada yalnızca üç gün görev yapan personelin düşük ücretlerle çalıştırıldığı ifade edildi.

“GEÇİCİ ÇÖZÜMLER YETERSİZ”

Kurul, hükümetin tasarruf tedbirleriyle eğitime gereken önemi vermediğini vurguladı. Temizlik ve hijyenin eğitimde bir lüks değil, zorunluluk olduğuna dikkat çekilerek, geçici iş gücü yerine kadrolu ve güvenceli temizlik personeli istihdam edilmesi gerektiği belirtildi.

“VELİLERE ÇAĞRI: BU SORUN HEPİMİZİN”

Velilere ve eğitimcilere de seslenen Eğitim Sen, okullarda hijyenin sağlanmasının her öğrencinin en temel hakkı olduğunu vurguladı. Ayrıca sağlıklı içme suyu ve bir öğün yemek temin edilmesinin de çocukların temel ihtiyaçlarından olduğuna dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.