DEVA PARTİLİ EKMEN’DEN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Sözcü TV’de Serap Belovacıklı’nın sunduğu Aklın Yolu programında Türkiye’nin güvenlik politikaları, yargının siyasallaştırılması ve PKK’nın fesih süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

DEVA PARTİLİ EKMEN’DEN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ
Yayınlama: 18.03.2025
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen “Milletimizin hakkını sonuna kadar savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” diyerek, hukukun siyasi bir araç olarak kullanılmasına sert tepki gösterdi.

“İÇERİNİN TAHKİMATI, 85 MİLYON VATANDAŞIN GÜVENDE HİSSETMESİYLE MÜMKÜN”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “içeriyi tahkim etmek” söylemini değerlendiren Ekmen, Türkiye’de son dönemde yaşanan gelişmelerin bu söylemle çeliştiğini belirtti. “Bu süreçte teğmenlerin ordudan ihracı, müneccimlerin tutuklanması, kayyım atamaları, CHP’li belediyelere yönelik yargı operasyonları ve medya mensuplarının gözaltına alınması içeriyi tahkim etmek söylemiyle örtüşmüyor” dedi.

Ekmen, sadece PKK’nın silahsızlandırılmasıyla iç güvenliğin sağlanamayacağını vurgulayarak, “İçerinin tahkim edilmesi, bu ülkede yaşayan 85 milyon vatandaşın hukuk güvenliği içerisinde hissetmesiyle mümkündür. Herkes, siyasal düşüncesi ve yaşam tarzı ne olursa olsun devletin koruması altında olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“AF DİLEYECEĞİNİZ SORUŞTURMALARIN BİR PARÇASI OLMAYIN”

Yargının muhalefet üzerinde bir baskı aracı olarak kullanılmasına karşı çıkan Ekmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın reform vurgusuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Sayın Erdoğan, büyük reformlardan bahsediyor ancak bir yandan da yargı, muhalefetin üzerinde bir sopa olarak kullanılmaya devam ediyor. Yarın af dileyeceğiniz soruşturmaların bir parçası olmayın. Dün Ergenekon soruşturmalarının savunucusuydunuz, bugün bunun bir kumpas olduğunu söylüyorsunuz. Yarın savunmakta güçlük çekeceğiniz dosyaların bugün arkasında durmayın.”

Ekmen, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın 35 günlük tutukluluk sürecinin ardından ilk duruşmada beraat etmesini örnek göstererek, bu tür yargı süreçlerinin muhalif kesimler üzerinde baskı unsuru olarak kullanıldığını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.