DEVA PARTİLİ EKMEN “EKONOMİ, MEMURUN HAKLARI GASP EDİLEREK DÜZELTİLEMEZ”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Tasarruf ve Verimlilik Genelgesinin memurlar üzerinde yaratmış olduğu olumsuz etkileri ve hak kayıplarını gündeme getirdi.

DEVA PARTİLİ EKMEN “EKONOMİ, MEMURUN HAKLARI GASP EDİLEREK DÜZELTİLEMEZ”
Yayınlama: 25.06.2024
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e hitaben konuşan Milletvekili Ekmen, bugüne kadar çeşitli tasarruf genelgeleri yayınlandığını ama akıbetleri hakkında bilgi verilmediğini ifade etti. 2021 Haziranı’nda yayınlanan Tasarruf Genelgesi ile ilgili defalarca kez çeşitli platformlarda verimliliğine dair sorular sorduğunu hatırlatan Ekmen, ama kimseden cevap alamadığını ifade etti. Ekmen, bu genelgelerin gözünü vatandaşın, memurun, emeklinin ve garibanın cebine diktiğini başka da bir işe yaramadığını söyledi.

“EĞER BİR TASARRUF YAPMAK İSTİYORSANIZ, TASARRUF GENELGESİ KAPSAMI DIŞINDA TUTTUĞUNUZ DEPREM İHALELERİNİ DENETLEYECEKSİNİZ”

“Eğer bir tasarruf yapmak istiyorsanız, tasarruf genelgesi kapsamı dışında tuttuğunuz deprem ihalelerini denetleyeceksiniz” diyen Ekmen, ihale bedelinin 1/3’üne taşere edilen ve devleti zarara uğratan ihalelere örnek verdi.

İhalenin gerçek maliyeti ile devletin ödediği bedel arasındaki farkın nereye aktığını soran Ekmen “Aradaki bu fark Çukurambar kafelerinde müteahhit, siyasetçi ve bürokrasi üçgeninde buharlaşıyor” dedi. Bakan Şimşek’e hitaben “Tasarrufa buradan başlayacaksınız.” diyen Ekmen, Siyasetin ve Bürokrasinin zirvesindekilerin lüks harcamalarına örnekler vererek buradan tasarruf edilmedikçe başarılı olunamayacağını ifade etti.

EKMEN, EMEKLİYİ UNUTMADI

Milletvekili Ekmen, konuşmasında memur emeklisinin mağduriyetlerini de dile getirdi: 3600 ek gösterge gündemde olmadığı gibi bugün emekli olan bir memur çalışan bir arkadaşına çok yakın bir oranda emekli maaşı alıyorken çok değil birkaç yıl sonra çalışanın neredeyse yarısı kadar maaş alamaz hale geliyor. Bu maaşların da yani çalışan ve emekli arasında oluşmuş bu haksız farkın bakın, emeklilikten kaynaklanan doğal bir maaş eksilmesinden bahsetmiyoruz, ücret artışı politikalarından, aşırı enflasyondan ve yanlış ekonomi politikalarından kaynaklanan bir sorundan bahsediyoruz. Bunun da bir an önce gündeme alınarak emekli aylıklarındaki hak kayıplarının giderilmesini ve ücretlerin adil bir seviyeye çekilmesini bekliyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.