ÇEVRECİLER YANGIN FELAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde meydana gelen büyük yangın felaketi sonrası açıklamalarda bulundu.

ÇEVRECİLER YANGIN FELAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
Yayınlama: 24.06.2024
A+
A-

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, yangınlarda 14 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 200 kişinin yaralandığını ve binlerce hektarlık tarla ile ormanlık alanda ciddi zararlar oluştuğunu belirtti. Yangında bin küçükbaş hayvanın yanı sıra milyarlarca canlının da yanarak feci şekilde öldüğünü ifade etti.

Bölgedeki yangınların bu yıl ciddi bir artış gösterdiğine dikkat çeken Argunağa “Son yıllarda bölgemizde yaşanan bu son en büyük yangın felaketinin çıkış sebebinin elektrik iletim hatları olduğu yolundaki bilgiler dikkate alınarak ilgili kamu kurumlarının olası yeni yangınlar için etkin tedbirler almaları gerektiğine inanıyoruz. Yangınlara karşı tedbir ve cezai işlemlerin yetersiz olmasından dolayı özellikle yaz aylarında sık sık yangınlar yaşanmaktadır. Diyarbakır’ın Çınar, Mardin’in Mazıdağı kırsalında çıkan yangının çıkış nedeninin ortaya çıkarılıp sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını ve üretken köylülerimizin zararlarının tazmin edilerek ekonomik olarak desteklenmelerini talep ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.