CEGERXWÎN İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kürtçe Kitap Fuar’nın son gününde Eş Başkan Yeşil ışık, Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği’nin modern Kürt şiirinin öncüsü sayılan şair Cegerxwîn için düzenlediği anma etkinliğinde konuşan Eşbaşkan Yeşil Işık “Bu topraklar için yazmış olduğu eserleri için bu topraklara emek verdiği için, bu topraklarda yaşayan yazarlara ilham kaynağı olduğu, yaratmış olduğu ölümsüz eserler için kendisini saygıyla, minnetle anıyoruz” dedi.

CEGERXWÎN İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Yayınlama: 21.10.2024
A+
A-

Batman Belediyesi, Ari Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği ile Eğitim Sen’in ortaklığıyla Yılmaz Güney Parkı’nda düzenlenen Kürtçe Kitap Fuarı’nın son gününde modern Kürt şiirinin öncüsü şair Cîgerxwin için düzenlenen anma programına Belediye Eşbaşkanı Yeşil Işık, TJA, Barış Anneleri Meclisi, Kürtçe Kitap Fuarı için kente bulunan yazarlar, DBP ile DEM Parti il örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. Ari Dil ve Araştırmalar Derneği tarafından Cegerxwîn için düzenlenen 40. Yıl anma etkinliğinde şairin hayatı anlatıldı. Şair Berken Bereh ve ARÎ-DER öğrencileri tarafından Cegerxwîn’nin eserlerinden derlenen bir şiir dinletisi sunuldu.

“BÜYÜK USTAYI CANI GÖNÜLDEN ANIYORUZ”

Etkinlikte söz alan Eşbaşkan Yeşil Işık, Cegerxwîn’nin, Kürt kültür, dil ve sanatına öncülük ettiğini belirterek “Seyda Cegerxwin’in 40’ıncı yılı anmasında, bu büyük ustayı canı gönülden anıyoruz. Bu topraklar için yazmış olduğu eserleri için, bu topraklara emek verdiği için, bu topraklarda yaşayan yazarlara ilham kaynağı olduğu için, yaratmış olduğu ölümsüz eserleri için kendisini saygıyla, minnetle anıyoruz. Bu topraklar için emek veren kişiler, dönemin güçleri tarafından önleri türlü eziyetlere, tutuklanma ve sürgünlere maruz bırakıldı. Eserleri yasaklandı, yakıldı, ortadan kaldırıldı. Sadece sisteme karşı yazılar yazdıkları için birçok yasaklamayla yüz yüze kaldılar. Onların göstermiş olduğu emek için şükranlarımızı sunuyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.