CADDE VE SOKAKLAR YENİLENİYOR

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kent genelinde cadde ve sokakların yenilenmesi için başlattığı çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

CADDE VE SOKAKLAR YENİLENİYOR
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

Çeşitli mahallelerde yürütülen bu kapsamlı yenileme çalışmalarıyla, halka daha konforlu ve güvenli bir yaşam alanı sunulması hedefleniyor.

Petrolkent Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar, mahalle sakinlerinin beklediği iyileştirmeleri kapsıyor. Fen İşleri Müdürlüğü, mahalledeki birçok sokakta öncelikle eski kaldırım taşları ve aşınmış asfaltları sökme işlemini tamamladı. Bu hazırlıkların ardından, sıcak asfalt serim çalışmalarına geçildi. Yeni asfaltla kaplanan sokaklar hem yayaların hem de araç sürücülerinin daha güvenli ve rahat bir şekilde kullanabileceği hale getirildi.

Aynı zamanda, Aydınlıkevler Mahallesi’nde de yoğun bir çalışma programı yürütülüyor. Belediye ekipleri, burada da eski parke taşlarının sökümünü gerçekleştirdikten sonra, PMT (Plent Miks Temel) serimi yaparak sokakları sıcak asfalt dökümüne hazır hale getiriyor. Bu işlemler, yolların dayanıklılığını artırmayı ve uzun ömürlü bir kullanım sağlamayı amaçlıyor.

Bu tür altyapı ve yenileme çalışmaları ile kent genelindeki yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Batman Belediyesi Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Fen İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmaların, kent genelinde belirlenen program doğrultusunda devam edeceğini söyledi. Mahalle sakinleri de yenilenen yolların mahallelerine kazandırdığı modern görünümden ve daha şimdiden artan ulaşım konforundan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.