BİZ GELECEĞİZ, GELECEK DE BİZİM ETKİNLİKLERİ 13. HAFTASINDA

Çocuk Evleri Sitesinde Kalan Çocuklara Yönelik Eğitim Faaliyetleri Kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Ramazan İnci tarafından ‘Çocuklarda Drama ile Sosyal Beceri Geliştirme, Terapötik Aktivitelerle Oyun, Müzik ile Sanatsal Yeteneklerde Kazanım’, Öğr. Gör. Zeynep Yılmaz tarafından ‘İlham Al, Harekete Geç Sanat Atölyesi’ ile Öğr. Gör. Zeynep Eviz Bulut tarafından ‘Cüzdan Yapımı’ etkinlikleri yapıldı.

BİZ GELECEĞİZ, GELECEK DE BİZİM ETKİNLİKLERİ 13. HAFTASINDA
Yayınlama: 10.09.2024
A+
A-

Batman Valiliği, Üniversite ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların bilişsel, sosyal ve psikomotor gelişimlerinin rekreasyonel etkinliklerle desteklenmesi amacıyla imzalanan ‘Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim’ projesi kapsamında 2-8 Eylül 2024 tarihlerini kapsayan 13. haftada üç etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında; Üniversite Kozluk Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Zeynep Yılmaz’ın oluşturduğu atölye çalışmasında ‘İlham Al, Harekete Geç Sanat Atölyesi’ ile lise seviyesindeki çocuklarla bir araya gelindi. Etkinlik sonucunda gençler ve çocuklar ‘Çiçekler’ temalı tablolar hazırladılar.

Etkinlikte alanında uzman akademisyenler tarafından yaratıcılık ve hayal gücü, doğa ile bağlantı, duygusal ifade, el-göz koordinasyonu gibi konularda çocukları geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütüldü.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ramazan İnci tarafından oluşturulan ‘Çocuklarda Drama ile Sosyal Beceri Geliştirme, Terapötik Aktivitelerle Oyun, Müzik ile Sanatsal Yeteneklerde Kazanım’ etkinlikleri ile ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki çocuklarla bir araya gelindi.

Üniversite Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Teknolojisi Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Zeynep Eviz Bulut ise ‘Cüzdan Yapımı’ atölyesinde, çocuklara ince motor becerileri, yaratıcılık, problem çözme ve odaklanma gibi konularda fayda sağlayan ve günlük hayatta kullanıma hazır pek çok ürün elde edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.