BIÇAKÇI KÖYÜNE ZİYARET

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bilgilendirme çalışmaları kapsamında Bıçakçı İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret edip öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

BIÇAKÇI KÖYÜNE ZİYARET
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

İlk olarak Bıçakçı İlkokulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Okul Müdürü Burhan Oktay’dan okulun genel durumu ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Daha sınıfları ziyaret edip öğrencilerle bir araya gelen İl Müdürü Kurtaran, öğrencilerle kitap okuma üzerine sohbet etti. Sohbeti sırasında öğrencilere okudukları kitapları soran İl Müdürü Kurtaran, yeni eğitim öğretim yılından itibaren 3 hafta içinde 18 kitap okuyan öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin kitap okuma konusundaki çalışkanlıklarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade edip başarılarının devamını diledi.

İlkokul ziyaretinin ardından İl Müdürü Kurtaran, Bıçakçı Ortaokulu’na geçti. Ortaokul Müdürü Abdurezak Araç’tan okulun durumu hakkında bilgi alan İl Müdürü Kurtaran, ardından öğretmenler odasında okul öğretmenleriyle bir araya geldi. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen İl Müdürü Kurtaran, öğretmenlerin özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında sohbet etti.

İl Müdürü Kurtaran, öğrencilerin sadece bilgiyle donatılmasının yeterli olmadığını, erdemli bireyler yetiştirmenin asıl amaç olduğunu vurguladı. Bilginin ancak erdemle birleştiğinde anlam kazandığını söyleyerek “Erdemli olmayan yetkin bireylerin dünyaya verdiği zarar ortadadır. Yeni maarif modeliyle, hem bilgi hem de erdem sahibi bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

İl Müdürü Kurtaran, ayrıca çocukların davranışsal gelişiminde ailelerin de önemli bir role sahip olduğunu belirterek, eğitim sürecine velilerin de dâhil edilmesi gerektiğini söyledi. Eğitim sisteminin sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda toplumsal değerlerin kazandırılmasını da hedeflediğini belirten İl Müdürü Kurtaran, öğretmenlere ve velilere bu süreçte büyük sorumluluklar düştüğünü sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.