BATMAN’IN TANITIMINA YENİ BİR YÜZ: SARI GELİN

Batmanda yetişen Ayçiçekler Trakya’yı aratmayan görüntüler sunarken, ortaya çıkan görüntüler hayran bırakıyor.

BATMAN’IN TANITIMINA YENİ BİR YÜZ: SARI GELİN
Yayınlama: 02.09.2024
A+
A-

Batman merkezindeki ayçiçek tarlaları muhteşem görselliği ile kartpostallık görüntüler oluşturdu. Her hafta Batman ve ilçelerini karış karış gezip tanıtan Batmanın uluslararası ödüllü fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal, bu hafta Batman’da gözde mekân olan Ayçiçek tarlasını kadrajına alarak kartpostallık görüntüler çekti.

Doğanın sarı gelini, eşsiz güzellikleriyle tabiat harikası olan Ayçiçek tarlası, doğal stüdyo manzarası oluşturuyor. Fotoğrafı bir hobi olarak çeken ve Batmanın tanıtımına katkı sağlayan Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Şefi Fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal “Geçtiğimiz yıl Batman valisi Ekrem CANALP sürekli aynı ürünü eken çiftçilere alternatif ikinci ürün ekimi için ‘Batman İlinde Yağlı Tohumlu Bitkilerin Üretiminin Yaygınlaştırılması’ çalıştayı sonrasında farklı ikinci ürün ekimi için çiftçileri ayçiçek ekimine teşvik etmişti. İl Özel İdaresinin destekleriyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Batman merkeze bağlı köyler ve Beşiri ilçesine bağlı köylerde Ayçiçek tarlaları oluşturuldu. Deneme amacıyla geçen yıl ekilen ayçiçeği tohumları, beklentinin üzerinde yüksek verim ve ürün verdi. Ve bugün biz Fotoğraf severler arşivlerinde Ayçiçek tarlası görmek ve arşivimize katmak için artık Trakya Bölgesine gitmemize gerek kalmadı.

Daha önce lavanta bahçelerini, Kozluk Tütünü, Mezrone Üzümü fotoğraf atölyesi yapmıştım şimdide Ayçiçek tarlasını çektim. Aslında yaşadığımız bölgede  muazzam güzellikte manzaraların olması elbette büyük bir sevinç. İnsanların burada fotoğraf çekmeleri ve buranın ilgi odağı olması da çok güzel. Aynı zamanda Batman ekonomisine katkısı büyük olan ayçiçek tarlalarını çok iyi korumamız gerekiyor. Gözümüz gibi bakmamız ve etrafı kirletmememiz gerekiyor. Memleketimizde böyle yerlerin olması her açıdan güzellikler sunuyor insana” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.