BATMAN’DA 53 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET VERİYOR

Türkiye’de Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında 2010’dan itibaren ülke genelinde uygulamaya alınan aile hekimliği sistemi, bireylerin ikametlerine en yakın yerdeki sağlık hizmetlerine kolayca erişebilmesine olanak sağlıyor.

BATMAN’DA 53 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET VERİYOR
Yayınlama: 05.08.2024
Düzenleme: 05.08.2024 15:40
A+
A-

HALKIN SAĞLIĞINA YÖNELİK GENİŞ KAPSAMLI HİZMETLER

Birinci basamak başvuru noktası olan aile hekimleriyle hastanelerdeki yoğunluğun azaltılmasına da katkı sunulması amaçlanıyor. Batman’da 53 Aile Sağlığı Merkezi 215 Birinci basamak hekimleri ile hizmet vermektedir. Birinci basamak hekimleri, bireysel tedavi ile halk sağlığı arasında köprü işlevi görüyor. Bireyler, aile hekimliklerinde ayakta teşhis ve tedavi hizmeti alabiliyor. Aile hekimliklerinde kanser taramaları gibi birçok hizmet veriliyor.

KANSER TARAMALARI VE DİĞER SAĞLIK HİZMETLERİ

Aile Sağlık Merkezleri, Hastalık Yönetimi Platformu (HYP) aracılığıyla kolerektal, meme ve serviks kanser taramalarını düzenli olarak gerçekleştiriyor. Bu taramalar, hastalıkların erken tespit edilmesini ve tedavi başarı oranlarının artırılmasını hedefliyor.

Ayrıca, diyabet, obezite, kardiyovasküler hastalıklar ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkların takibi de HYP çerçevesinde yürütülüyor. Bu sayede, sağlıkta erken teşhis ve tedavi ile sağlıklı yaşam hedefleniyor. Batman da aile hekimliği uygulaması halkın sağlığına yönelik sunduğu geniş sağlık hizmeti ile takdir toplarken, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı erişimi sağlanmaktadır.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.