BATMAN KONSERİNDE HALK KÜRTÇE ŞARKILARLA COŞTU 

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen ve Sorjiyan, Babetna ve Koma Kemençe’nin sahne aldığı halk konserine yoğun ilgi gösteren yurttaşlar sanatçıların seslendirdiği Kürtçe şarkılarla coştu.

BATMAN KONSERİNDE HALK KÜRTÇE ŞARKILARLA COŞTU 
Yayınlama: 05.09.2024
A+
A-

Gecede konuşan Eşbaşkanlar Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, halkın kendi anadillerine sahip çıkacaklarını belirterek ‘Kürtçe konuşup Kürtçe yaşayacağız’ dedi.

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Salih Özdemir Parkı’nda düzenlenen halk konserine Batmanlılar büyük ilgi gösterdi. Sorjiyan, Babetna ve Koma Kemençe’nin sahne aldığı etkinlikte, alanı dolduran Batmanlılar şarkılar eşliğinde halaylar çekerek coşku dolu bir akşam yaşadı.

Konserin açılışında konuşan Belediye Eşbaşkanı Yeşil Işık; anneleri, çocukları, kadınları ve gençleri selamlayarak başladığı konuşmasında “Kültürümüze, sanatımıza, dilimize ve tarihimize hep birlikte sahip çıkacağız. Kürtçe konuşacağız ve Kürtçe yaşayacağız” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN İÇİMİZDEKİ HEYECAN AZALMAYACAK”

Daha sonra sözü alan Eşbaşkanı Gülistan Sönük ise coşkulu kalabalığa seslenerek “Biz sizinle gurur duyuyoruz. Sizin bu sahip çıkmanızla gurur duyuyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Bugün çocuklar ‘Jin Jiyan Azadî sloganını haykırması bu felsefenin başarıya ulaştığını ve her daim Kürt halkı için gurur vericidir. Halkımıza karşı hiçbir zaman içimizdeki heyecan azalmayacak. Eksiklerimiz olabilir ama halkımıza hizmet bağlamında eksiğimiz olmayacak” dedi. Konserde karşılaştıkları coşku ve sahiplenmenin kendilerine büyük umut verdiğini belirten Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Bugünkü çalışma Kürt kültür ve sanatının çalışmasıdır. Sizde biliyorsunuz bir şekilde gençleri kendi kültüründen uzaklaştırma ve Kürt Kültürünü ortadan kaldırma çabası var. Biz buradan onlara şunu söylemek istiyoruz, kendileri de görüyor zaten. İşte Kürt çocukları, Kürt kadınları ve Kürt halkı kültürüne sahip çıkıyor ve sanatını, dilini yaşatmak için mücadelesini sürdürüyor. Bütün baskı ve ortadan kaldırmalara inat yaşasın Kürt dili, yaşasın Kürt kültürü, yaşasın Kürt tarihi” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra sahne alan Sorjiyan, Babetna ve Koma Kemençe sanatçıların seslendirdikleri şarkılara, alanı dolduran Batmanlılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar coşkuyla eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.