BAKIM ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTI

Dicle Elektrik, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Siirt illerinde, kış mevsimi öncesi planlı bakım çalışmalarına başladı.

BAKIM ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTI
Yayınlama: 10.10.2024
A+
A-

350 kişilik bir ekiple yürütülen bu çalışmaların, yıl sonuna kadar devam edeceği ve kesintisiz enerji arzını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi. Dicle Elektrik Saha Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, sürdürülen bakım çalışmalarının, bölgedeki enerji hatları ve trafoların yaz aylarında yıpranmasından kaynaklanan sorunları önceden tespit etmeye yönelik olduğunu belirtti.

350 EKİP GÖREV YAPACAK

Bu yılki bakım çalışmalarında, 32.000 kilometrelik enerji hattında gözlem yapılması, 13.000 kilometre hat ve 9.600 trafoda bakım çalışmaları gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Tüzün, şu ana kadar 23.000 kilometrelik hattın gözlemlerinin tamamlandığını, 9.000 kilometrelik hattın bakımının yapıldığını ve 7.200 trafo ile 20.000 dağıtım panosunun bakım işlemlerinden geçtiğini açıkladı.

TRAFOLARIN %50’Sİ, HATLARIN %20’Sİ BAKIMDAN GEÇİRİLDİ

Nedim Tüzün, kış öncesi arıza önleyici çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, “Trafoların %50’si ve hatların %20’si bakımdan geçirildi. Yıl sonuna kadar tüm çalışmaların tamamlanması planlanıyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.