BAĞIMSIZ SIFIR ATIK TOPLAYICILARI İÇİN KAYIT SÜRECİ BAŞLIYOR

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcılarının Sıfır Atık Bilgi Sistemini hayata geçirmek için kayıt işlemlerini başlatıyor.

BAĞIMSIZ SIFIR ATIK TOPLAYICILARI İÇİN KAYIT SÜRECİ BAŞLIYOR
Yayınlama: 23.10.2024
A+
A-

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Toplayıcı Genelgesi çerçevesinde, Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcılarının Sıfır Atık Bilgi Sistemini hayata geçirmek için kayıt işlemlerini başlatıyor. Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, “Kayıtlı toplayıcılara verilecek kimlik kartı ile mücavir alan içerisinde atık toplama ve taşıma faaliyetlerini sürdürme yetkisi tanınırken, kayıtsız olarak faaliyet gösteren atık toplayıcılarına yönelik tespit yapılması durumunda idari yaptırımlar uygulanacak. Bu düzenlemeyle, plastik, kağıt, metal gibi değerlendirilebilen atıkların yalnızca kayıtlı Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcıları tarafından toplanacak ve bu sayede kontrollü ve güvenli bir toplama süreci sağlanacak” açıklamasında bulundu.

BAŞVURU ŞARTLARI

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcıları başvuru şartlarını ise şöyle sıraladı:

Türkiye Cumhuriyeti veya Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik numarasına sahip olmak;  Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak; Batman ilinde ikamet ediyor olmak; Herhangi bir iş kolunda sigortalı çalışmıyor olmak; Herhangi bir suça karışmamış olmak.

Sıfır Atık Bilgi Sistemine kayıt olmak isteyen Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcılarının 21 Ekim 2024 tarihinden itibaren Batman 1. Sıfır Atık Getirme Merkezi’ne başvurularını yapabilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.