ANIZ YANGINLARI İLE MÜCADELE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında anız yangınları ile mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

ANIZ YANGINLARI İLE MÜCADELE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yayınlama: 25.06.2024
A+
A-

Tarımsal ve doğal ekosisteme zarar veren, toprağı verimsizleştiren, toprağın su tutma kapasitesini azaltan ve yangınlara sebep olarak insan, çevre ve hayvanlara zarar veren anız yangınlarının önlenmesi için gerekli tedbirleri almak amacıyla anız yangınları ile mücadelede yürütülecek çalışmaların ele alındığı toplantıda anız yakanlarla ilgili olarak; Çiftçilere gerekli uyarıların yapılması,

Kurallara uymayarak anız yakanlara Çevre Kanunu’nun 20. maddesine dayanılarak dekar başına 1933,95 TL, idari para cezası uygulaması, İlgili kurumların gerekli tedbirleri alması, Anız yakmanın yangın çıkarmak suretiyle genel güvenliği tehlikeye sokmak veya taksirle yangına neden olmak suçunu teşkil etmesinden dolayı anız yakanlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine göre cezalandırılmaları için Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı kararları alındı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Aytaç Karaoğlu, İlçe Emniyet Müdür V. Hasan Koç, Bekirhan Belde Belediye Başkanı Fırat Karabulut, Tarım ve Orman İlçe Müdürü İsmail Hakkı Sağlam ve  itfaiye birim amirleri katılım sağladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.