AKADEMİK PROTOKOLLER İMZALANDI

Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) ve Türkiye’de birçok paydaşın katılımıyla düzenlenecek olan Ulusal Sağlık Bilimleri Alanı Festivali (Sağlıkfest) kapsamında Batman Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında iki adet akademik iş birliği protokolü imzalandı.

AKADEMİK PROTOKOLLER İMZALANDI
Yayınlama: 19.08.2024
A+
A-

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i vekâleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından imzalanan protokoller kapsamında; ön lisans, lisans, lisansüstü eğitim programlarına ilişkin akademik, bilimsel, teknolojik çalışmalar ve araştırma-geliştirme projelerinin yapılması hedefleniyor. İlgili fakülte, bölüm ve araştırma merkezleri arasında düzenli toplantılar, yeni projelerin üretilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi ile birlikte bilgi alışverişini içeren iş birliğinde, Batman Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi kurumsal paydaş olarak yer alıyor.

‘Milli Sosyal Bilimler Hamlesi’ vizyonuyla oluşturulan Sosyalfest’te, Türkiye’nin dünyanın insan ve toplum merkezli sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda; toplumsal değerlerin korunduğu, sosyal model tasarımları geliştirilerek insanlığın güncel ve gelecekteki sorunlarına cevap olacak projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Özellikle Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda düzenlenecek olan festivaller, gençlerin sosyal düşünme becerilerini geliştirmeleri açısından büyük önem arz ediyor.

Uygulama Desteği; Uygulama desteğinden beklenen, kurumsal destekleyici aktörün sahip olduğu lojistik ve teknik altyapı imkânlarını festivalin saha çalışmalarında kullanılacak şekilde festivale destek olmasıdır. Sosyalfest İş Birliği Protokolü; uygulama desteği, alan desteği, iletişim ve tanıtım desteği, malî ve finansman destekler başlıklarından oluşuyor.

İnsanlığın en temel hakkı olan sağlık alanında da çalışmaların yapılacağı Sağlıkfest ile de mesleki, kültürel, sanatsal, eğitsel, sportif içeriklerle yenilikçi yaklaşımlar içeren sağlık modellerin ortaya konulması planlanıyor. Lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim düzeyi ve serbest kategoriler altında model yarışmalarıyla sağlık alanında ulusal çapta büyük bir festivalin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Sağlıkfest İş Birliği Protokolü de aynı şekilde uygulama desteği, alan desteği, iletişim ve tanıtım desteği, malî ve finansman destekler başlıklarından oluşuyor.

İki üniversite arasında yapılan akademik iş birliği kapsamında ilk adımların atılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık “İlk olarak Karabük’te yapılacak olan Ulusal Sağlık Bilimleri Alanı Festivalinde Batman Üniversitesi ile kurumsal paydaş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sosyalfest ve Sağlıkfest, iki Üniversitemizin akademisyenleri ve öğrencileri için ulusal ve uluslararası düzeyde başarının artırılması açısından büyük önem taşıyor. Karabük Üniversitesine verecekleri desteklerden dolayı Batman Üniversitesine şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ise; “İmzalanan her iki protokol sayesinde Batman Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında ikili iş birliğinin ileride daha da geliştirileceğini ön görüyor; ortak çalışmanın Üniversitelerimize, öğretim elemanı ve öğrencilerimize katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.