AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNE ERİŞİM KOLAYLAŞIYOR

Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat, aile hekimliği hizmetlerine yönelik yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNE ERİŞİM KOLAYLAŞIYOR
Yayınlama: 29.11.2024
A+
A-

Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Kasım 2024 itibarıyla yürürlüğe giren yeni aile hekimi yönetmeliğinin, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve aile hekimliği sistemini daha işlevsel hale getirmeyi hedeflediğini belirtti.

“YENİ YÖNETMELİKLE DAHA İŞLEVSEL BİR SİSTEM”

Yeni düzenleme kapsamında aile hekimlerinin sorumlu oldukları nüfus sayısının 4 binden 3 bin 500’e düşürüldüğünü ifade eden Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat, bu değişikliğin aile hekimlerine daha fazla zaman ve imkân tanıyacağını söyledi. Bu sayede hasta muayeneleri, kronik hastalık takibi, kanser taramaları, gebe-lohusa izlemleri ve aşılama programları gibi hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde sunulması amaçlanıyor.

“KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ ÖNCELİKLİ”

Yeni yönetmelik, bireylerin aile hekimlerini daha sık ziyaret etmelerini teşvik ederek, hastalanmadan önce gerekli tetkik ve tedavilerin yapılmasını sağlıyor. Ayrıca, ilaç kullanımı konusunda da daha kontrollü bir sistem öngörülüyor. Antibiyotik, ağrı kesici ve mide koruyucu ilaçların yazımı uygun endikasyonlarla sınırlanacak.

“AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ GENİŞLETİLİYOR”

Batman’da toplam 53 aile sağlığı merkezi ve 217 aile hekimliği birimi bulunduğunu belirten Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat, “Nüfus yoğunluğunu azaltmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. İl ve ilçe merkezlerimizde yeni aile sağlığı merkezleri inşa ediyoruz. Bu kapsamda yeni hekim kadroları tahsis edilecek, ihtiyaç durumunda merkezler kiralanacak ya da inşa edilecektir” dedi.

“BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİ GÜÇLENİYOR”

Düzenlemeyle birlikte aile hekimleri, sorumlu oldukları nüfusu daha yakından takip edebilecek ve koruyucu sağlık hizmetlerini daha etkili sunabilecek. Hastaların, hastanelere gitmeden aile sağlığı merkezlerinde tetkik ve tedavilerini tamamlayabilecek olmaları, birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkinliğini artıracak. Canpolat, bu çalışmaların hem bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hem de sağlık sisteminin genel işleyişini iyileştirmeyi amaçladığını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.