KİTAP FUARINA ZİYARETÇİ AKINI

Batman Valiliği himayelerinde ‘En iyisi Okumak’ mottosuyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali; Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımı ile ziyaretçilere kapılarını açtı.

KİTAP FUARINA ZİYARETÇİ AKINI
Yayınlama: 26.10.2024
A+
A-

Edebiyat ve düşünce dünyasından birçok ünlü isimin konuk olarak katılacağı fuar, 3 Kasım 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuarın açılışını katılımcılarla birlikte gerçekleştiren Vali Canalp, daha sonra yayınevlerinin stantlarını ziyaret ederek, kitapseverlerle bir süre sohbet etti.

Fuarın açılışında bir selamlama konuşması yapan Vali Canalp “Batman okumayı seviyor, Batman kitabı seviyor. Her sene düzenlemiş olduğumuz kitap fuarına katılım katlanarak artıyor. 2023 yılında bu artış öyle bir hale geldi ki, Türkiye’de açık alanlarda yapılmış olan kitap fuarlarının en büyüğü Batman’da oldu. Batmanlıların fuara göstermiş olduğu ilgi- alaka öylesine büyük bir boyuta ulaştı ki, 470 bin nüfuslu kentte 465 bin kişi bu fuarı ziyaret etti. Nasıl ki, geçen sene Batman Petrolspor sporda şampiyon oldu; Batmanlılar da kültür söz konusu olduğu zaman, kitap söz konusu olduğu zaman, Batman’ı Türkiye’nin şampiyonu yaptılar.  Ben ümit ediyorum ki ve Batmanlılardan rica ediyorum ki, geçen sene kırmış oldukları rekoru bu sene kendileri egale etsinler, üzerine bir kez daha geçsinler.

Bu fuarımızda bu sene yine rekor sayıda yayınevi başvuru yaptı.  Geçen sene 150 yayın evimiz vardı, bu sene 159’a çıktı.  Aynen Batmanlıların yayınevlerine ilgi alakası gibi, yayınevlerimizin de Türkiye’nin en büyük kitap fuarına olan ilgi ve alakaları artarak ve katlanarak devam ediyor. Bu da memnuniyet verici. Batmanlıların kitap sevgisini biz de devlet olarak elimizden gelen en yüksek desteği veriyoruz. Şöyle ki, okullarımızda, liselerimizde, ortaokullarımızda, ilkokullarımızda, her bir okulumuzda kütüphaneler açtık. Bizim köylerimizdeki, mezralarımızdaki okullar dahil, her okulumuzda kütüphanemiz var. 1 milyon 200 bin kitabı biz bu kütüphanelerimize şu anda koyduk. Bizim evlatlarımız bir milyon 200 bin kitabı, biz bu kütüphanelerimize, şu anda koyduk. Bizim evlatlarımız 1 milyon 200 bin kitabı her gün okuma hakkına sahipler. –

Dolayısıyla kitaba ulaşım söz konusu olduğu zaman da Batman Türkiye’ye örnek bir vilayet olmuş durumdadır. Kütüphaneler söz konusu olduğunda ise, Batman kütüphane modeli, dünyadaki Seattle modeli artık Türkiye’de Batman modeli olarak biliniyor.

Merkezdeki kütüphanelerimiz belirli bir aşamaya geldiler.  Yakın ilçelerimizdeki kütüphanelerimizin açılışını yakın zamanda yapacağız. Dolayısıyla evlatlarımızın kütüphaneler yoluyla da kitaba erişimini İnşallah kolaylaştıracağız ve çoğaltacağız.

Beş ilçemizde 5 festival yaptık. En son Gercüş ilçemizdeki festivalimiz ile beraber ilçe festivallerimizi tamamladık. Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim ki, yapmış olduğumuz her bir festival bir önceki yılın festivalinden daha güzel ve coşkulu geçti. Bu sene Gercüş’te üçüncüsünü, diğer ilçelerimizde ikincisini yaptığımız festivallerimizi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Şunu söyleyebilirim ki, Gercüş’teki festivali yaptığımızda gelen insan sayısı 8’de 1 kadardı ama bu sene memnuniyetle gördük ki, her ilçemizde aynı sonuç var. Gelen insan sayısı, katılım sayısı katlanarak arttı ve devam etti. Bu hem kültürel olarak hem de ticaret olarak Batman için en güzel kazanımdır. Merkezimizde de gıda ve tarım fuarı henüz bitti. Kitap fuarımızın henüz açılışını yapıyoruz ama arkasından tekstil fuarımız ve gastronomi festivalimiz geliyor.  Demiştik ki, festivaller şehri Batman’ı beraberce inşa edeceğiz.  Şunu memnuniyetle söyleyebilirim ki, artık bu maya da Batman’da tutmuştur. Batman’da Batmanlılarla beraber çalışabilmek bizim için en büyük gurur vesilesidir. Teşekkürler Batman” diye konuştu.

Kitap fuarını Vali Ekrem Canalp’ın yanı sıra Vali Yardımcılar, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci ziyaret etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.