ULUSLARARASI BATMAN ENERJİ ZİRVESİ BAŞLADI

Batman Üniversitesinde Dördüncüsü Yapılan Zirve’nin Açılış Konuşmasını Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Avrupa Birliği Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Bakanlığı Görevinde Bulunmuş Diplomat Dimitris Avramopoulos Yaptı.

ULUSLARARASI BATMAN ENERJİ ZİRVESİ BAŞLADI
Yayınlama: 25.10.2024
A+
A-

Batman Üniversitesi Enerji Koordinatörlüğü (EKOM) tarafından Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen Zirve’nin açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Demir ve Yunanistan’da pek çok bakanlık ile iki dönem Atina Belediye Başkanlığı yapan eski Avrupa Birliği Bakanı Dimitris Avramopoulos yaptı. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’ kapsamında yapılan Enerji Zirvesi’nin açılış oturumuna; Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Büyükelçi Hakan Çakıl, Dr. Max Schnopp, Annika Kessel, Erol User, Prof. Dr. Erhan Akdoğan, TPAO Batman Bölge Müdürü Murat Karataş, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ömer Faruk Özel, Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Ahmet Cemil Karaoğuz,  Dicle Elektrik Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Rektör Demir’in açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Yunan Diplomat Dimitris Avramopoulos, “İstikrar ve Barışçıl İş Birliği Faktörü Olarak Enerji” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda enerjide uluslararası iş birliği ve barışın önemi üzerinde duran Avramopoulos “Bu anlamlı ve verimli organizasyon için Batman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İdris Demir’in şahsında, hepinize teşekkür ederim. Sayın Rektörün açılış konuşmasının  her sözüne yürekten katılıyorum.  Türkiye’nin bu güzel bölgesini keşfetme imkânı yakaladığım için de ayrıca müteşekkirim. Bugün burada bulunan meslektaşlarıma da geldikleri ve burada bulundukları için çok teşekkür ederim. Umarım, Batman Üniversitesi ilerleyen dönemde Prof. Dr. Demir öncülüğünde dünyanın sayılı kurumlarından biri olur” dedi. Program sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Avramopoulos’a Rektör Demir tarafından plaket takdim edildi.

Öte yandan Üniversite tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Batman Enerji Zirvesi’nin odağında yeni enerji kaynakları, yenilenebilir enerji, petrol ve doğalgaz trendleri, enerji ve çevre, enerji ve sürdürülebilirlik hedefleri, yapay zekâ ve blockchain teknolojilerinin enerjide kullanımı gibi konular yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.