DEĞİRMENCİ “BU PROJE ŞEHRİ RAHATLATIR”

Batmanın uzun süredir beklediği yeni yol ve kavşak çalışmaları başladı.

DEĞİRMENCİ “BU PROJE ŞEHRİ RAHATLATIR”
Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

Batman merkeze bağlı Hilal, Beşevler, 19 Mayıs, Çay, Huzur, Yeşiltepe, Çamlıca, Güneykent,  Seyitler, Karşıyaka, Petrolkent, Kuyubaşı TOKİ, Kardelen ve Yenişehir Mahalleleri ve yine merkeze bağlı Balpınar Beldesi, Zorköy, Yeniköy, Bedyan köylerinin ulaşım sorununu bitirecek ve şehrin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan ‘Güney – Batı Bölgesi’ yol ve kavşak çalışmaları başladı.

Yeni açılan imar bölgeleri ile şehrin bir çok mahallesi ve yine aynı şekilde bir çok köy ve mezranın da ulaşımını rahatlatacak proje devam ediyor. Arazilerde kepçe ve iş makineleri yeni yol güzergahlarının açılması için hummalı bir şekilde çalışmaya başlarken, Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı M.Emin Değirmenci, Planlama, 18. Madde ve yol açma çalışmalarında emeği geçen herkese dernek adına teşekkür etti. Bu projenin hayati önem arz ettiğini ifade eden Dernek Başkanı Değirmenci, tüm şehir trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağını ve çalışmaların ara verilmeden neticelenmesi gerektiğini ifade etti. Değirmenci “bu çalışma aksamadan bitirilmesi gerekiyor. Öte yandan çiftçilerin de herhangi bir aksamaya mahal vermemeleri için yol güzergahlarını sürmemeleri ve ekim yapmamaları gerekmektedir. Aksi taktirde ciddi ceza-i müeyyidelerle karşılaşabilirler” dedi.

1 SAATLİK YOL 7 DAKİKAYA İNECEK

Şehir merkezini kullanan kenar semt ve özellikle köylerdeki çiftçiler, ciddi zaman kaybı yaşarken, trafiğini de olumsuz etkilediğini belirten Değirmenci “Bu proje zaman kaybı ve olumsuz araç trafiği için adeta ilaç olacaktır. Ayrıca, itfaiye, ambulans, polis ve aciliyet gerektiren diğer kamu araçlarının acil müdahale imkanını kolaylaştırecektır” dedi.

Değirmenci “Bu yol sayesinde Balpınar kavşağından, üniversite kavşağı ve yeni hastaneye giden yol ile birleşmesi halinde Balpınar, Yeniköy ve Zorköy bölgelerinden  gelen sebze ve meyvelerini Sebze Haline şehir merkezinden yetişmesi ortalama 55 ile 1 saat arası zaman almaktadır. Ayrıca trafiği de allak bullak ettirmektedir. Bu yolun açılması halinde Bu bir saatlik mesafeyi 6-7 dakikaya düşürecektir. Sonuç olarak  Balpınar Beldesi, Kardelen Mahallesi, Zorköy merkeze bağlı köyler ve kenar mahallelerde oturan mahalle sakinleri çok rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.