HIFZISSIHHA MECLİSİ’NDEN ÖNEMLİ KARARLAR

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereğince, Vali Ekrem Canalp başkanlığında olağanüstü toplanarak önemli kararlar aldı.

HIFZISSIHHA MECLİSİ’NDEN ÖNEMLİ KARARLAR
Yayınlama: 16.10.2024
A+
A-

NARGİLE SALONLARINA KISITLAMA

Meclis, 29 Haziran 2021 tarihinde alınan 2021/30 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kararı ile nargile salonu ve kafeleri içeren işyerlerinin faaliyetlerinin durdurulması yönündeki kararın, salgının yayılım riski açısından ciddi tehlike oluşturmaya devam etmesi nedeniyle yeni bir karar alınıncaya kadar geçerliliğini sürdüreceğini belirtmiştir. Ayrıca, konaklama tesisleri dahil olmak üzere hiçbir işyerinde nargile servisinin yapılmaması kararı da iptal edilmiştir.

HAFTALIK DENETLENECEK

Ayrıca, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolüne İlişkin Uygulama Rehberi ile Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunun 10 Eylül 2024 tarihli kararı doğrultusunda, il genelindeki tüm nargile salonu ve kafelerin haftalık olarak denetlenmesi kararlaştırılmıştır. Denetimlerin, kolluk personeli, Belediye Başkanlıkları (Zabıta Müdürlüğü), İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinden oluşan ekipler tarafından gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ekiplerin oluşturulması ve denetimlere ilişkin sekretarya hizmetleri Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecektir. Denetim sırasında tespit edilen ihlallere yönelik işlemler, her kurumun kendi sorumluluğundaki iş ve işlemler doğrultusunda yürütülecektir. Alınan bu kararlar, oybirliği ile kabul edilerek imza altına alınmıştır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.