22 ÖĞRENCİ İCAZET ALDI

Batman İl Müftülüğüne bağlı İmam Buhari Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını ve ilmi öğrenimlerini tamamlayan 22 öğrenci için icazet ve hafızlık merasimi gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, konuşmalar ve okunan kasidelerle devam etti.

22 ÖĞRENCİ İCAZET ALDI
Yayınlama: 14.10.2024
A+
A-

Merasime Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Macit Sevgili, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, medrese hocaları, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

İL MÜFTÜSÜ’NDEN İLMİN ÖNEMİ ÜZERİNE VURGU

İl Müftüsü Ahmet Durmuş, yaptığı konuşmada ilmin, alimlerin, medreselerin ve Kur’an kurslarının toplum üzerindeki önemine dikkat çekti. Durmuş, bu süreçte kurslara destek veren herkese teşekkür ederek, ilim yuvalarının sosyal hayattaki rolünü vurguladı. Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, konuşmasında Peygamber Efendimiz’in (sav) “Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen, ya da onu seven ol, beşincisi olma” tavsiyesine işaret etti.

ÖĞRENCİLERE BELGE VE HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Merasim, hafızlıklarını ve ilmi eğitimlerini tamamlayan öğrencilere belgelerinin ve hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Bu özel günde hafızlık belgelerini alan öğrenciler, büyük bir sevinç ve gurur yaşadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.