CANPOLAT “İŞ YERİNDE RUH SAĞLIĞINI ÖNCELİK HALİNE GETİRELİM”

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, Dünya Ruh Sağlığı Günü Mesajı yayımladı.

CANPOLAT “İŞ YERİNDE RUH SAĞLIĞINI ÖNCELİK HALİNE GETİRELİM”
Yayınlama: 11.10.2024
A+
A-

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat,  Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, iş yerlerinde ruh sağlığının önemine dikkat çekerek çalışanların refahı için güvenli ve sağlıklı iş ortamlarının gerekliliğine vurgu yaptı.

İl Sağlık Müdürü Canpolat, iş yerlerinin çalışanların günlük hayatlarının büyük bir bölümünü kapladığını belirterek “Güvenli ve sağlıklı iş ortamları çalışanların ruh sağlığını korurken, kötü çalışma koşulları, damgalanma ve ayrımcılık ise çalışanların ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir ve üretkenliği azaltabilir” dedi. Bu nedenle, iş yerinde ruh sağlığını iyileştirmeye yönelik adımların geniş bir kitleye ulaşabileceğini ve bireylerin genel refahını artırabileceğini ifade etti.

“DEPRESYON VE ANKSİYETE ÜRETKENLİĞİ AZALTIYOR”

İl Sağlık Müdürü Canpolat, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, iş yerlerinde depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı sorunlarının üretkenliği olumsuz etkilediğini, bu sorunların küresel ölçekte her yıl 1 trilyon dolarlık üretkenlik kaybına yol açtığını belirtti.

Özellikle COVID-19 pandemisi sonrasında, iş yerlerinde ruh sağlığına yönelik desteğin öneminin daha da arttığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Canpolat, bu tür desteklerin çalışan moralini yükselttiğini ve iş yerlerine olumlu katkılar sağladığını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.