“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

Batman Belediyesi Sağlık Merkezi 1-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında, Batman Belediyesi kadın çalışanlarına yönelik bir eğitim programı düzenledi. Programda Doç. Dr. Yusuf Çakmak tarafından katılımcılara meme ve rahim ağzı kanseri ile bu hastalıklarla mücadele yolları hakkında bilgiler verildi.

“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Batman Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Belediye Eski Başkanı Gülistan Sönük, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Demir Sevim, Belediye Meclisi Kadın Komisyonu üyeleri, Kadın ve Aile Müdürlüğü çalışanları ile belediye birimlerinde görev yapan kadınlar katıldı.

TARAMA PROGRAMLARI VE DÜZENLİ KONTROLLER ÖNEMLİ

Belediye Kadın çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim programında bir sunum yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Çakmak kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserine dikkat çekti. Erken teşhisin hayati önem taşıdığı bu kanser türünün, erken safhada tespit edildiğinde tedavide en yüksek başarı oranına sahip olduğunu belirtti. Meme ve rahim ağzı kanseri konusunda eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının bu hastalıklarla mücadelede önemine dikkat çeken Doç. Dr. Çakmak, kadınların kanser tarama programlarına katılmaları ve düzenli kontrolleri yapmalarının hayat kurtardığını vurguladı.

Batman Belediyesi Sağlık Merkezi Müdürlüğü, Farkındalık ayı boyunca kanserin erken teşhisle önlenebilir olduğu ve bu sürecin hayati bir fark yaratabileceği konusunda geniş kitlelere ulaşmak için bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.