SAMANYOLU OSB PROJESİ ADIM ADIM İLERLİYOR

Batman’da kurulması planlanan Samanyolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için zemin etüdü çalışmalarına başlanmış durumda.

SAMANYOLU OSB PROJESİ ADIM ADIM İLERLİYOR
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Proje kapsamında, zemin tanımlamaları ve parametrelerinin belirlenmesi ile imar planı oluşturulacak alanlarda yerleşim açısından herhangi bir jeolojik sakınca olup olmadığının araştırılması büyük bir titizlikle yürütülüyor. Bu çalışmaların, sanayi bölgesinin güvenli ve verimli bir şekilde faaliyete geçmesini sağlamak için kritik bir adım olduğu belirtiliyor.

ZEMİN ETÜDÜ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Samanyolu OSB için yapılan jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları kapsamında, olası afet riskleri ve zeminin mühendislik parametreleri belirlenecek. Arazi incelemeleri, sondaj çalışmaları ve jeofizik ölçümler gibi yöntemlerle elde edilen laboratuvar verileri sayesinde bölgenin yerleşime uygunluğu değerlendirilecek. Bu süreçte “İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu” hazırlanarak, yerleşime uygunluk, mühendislik jeolojisi ve eğim haritaları çıkarılacak.

BİTTİĞİNDE BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Samanyolu OSB’nin faaliyete geçmesi, Batman’da sanayileşme ve işsizlik sorunlarına çözüm olacak. Binlerce kişiye istihdam sağlanmasının yanı sıra, çarpık sanayileşmenin önüne geçilmesi hedefleniyor. İlin ekonomisi, OSB’nin devreye girmesiyle büyük bir canlılık kazanacak ve sanayileşmenin getirdiği sorunlar çözüme kavuşacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.