BERBERLERİN HAFTALIK KAPANIŞ GÜNLERİ BELİRLENDİ

Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın kararları doğrultusunda Batman ve ilçelerinde faaliyet gösteren berberlerin haftalık kapanış günleri belirlendi.

BERBERLERİN HAFTALIK KAPANIŞ GÜNLERİ BELİRLENDİ
Yayınlama: 28.09.2024
A+
A-

Berber esnafının taleplerini değerlendiren yetkililer, il merkezi ve ilçelerde kapalı olacak günleri şu şekilde açıkladı: Batman Merkez, Sason ve Hasankeyf: Pazar, Gercüş: Salı, Kozluk: Çarşamba, Beşiri: Cuma

İSTİSNAİ DURUMLAR BELİRLENDİ

Belirlenen kapanış günlerine istisna olarak, Ramazan ve Kurban Bayramları ile yeni eğitim öğretim yılının başlamasına bir hafta kala berberler hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca düğün, nişan, sünnet gibi özel etkinlikler için randevusu olan meslek mensuplarının, davetiye ile birlikte bağlı oldukları meslek odasına bilgi vermeleri halinde, kapanış günü hizmet verebilecekleri duyuruldu.

UYMAYANLARA CEZA

Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, berberlerin belirlenen günlerde kapalı olup olmadığını denetleyecek. Kurallara uymayan işyerlerine idari işlem uygulanacağı vurgulandı. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapatma zorunluluğu, kadın kuaförleri ve güzellik salonları için geçerli olmayacak. Ticaret Bakanlığı, bu işletmelerin söz konusu uygulamadan muaf tutulacağını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.