ÜÇ KARANLIĞIN HİKAYESİ

Yayınlama: 03.10.2024
Düzenleme: 26.09.2024 18:36
A+
A-

Kur’an, insanın yaratılışından birçok ayetlerde bahseder. Ancak bir ayette de ‘Üç karanlıktan’ bahseder. İşte o ayet meali:

“…Sizi de annelerinizin karınlarında üç karanlık içinde, bir yaratışın ardından diğerine çevirerek yaratıyor. Rabbiniz olan Allah işte budur. Egemenlik tümüyle O’na aittir. Ondan başka ilâh yoktur. O halde nasıl olur da yüzünüz Haktan çevrilir?” (Zümer Süresi, 6)

Evet Kur’an, Zümer suresi 6. ayetinde böyle diyor. Nedir bu uc karanlık? İşte tefsircilerin doktorlarla birlikte düşünerek açıklamaları gereken bir ayet. Çünkü kimsenin bilgisi te başına bunu açıklamaya yetmiyor.

Çok yüzeysel bakıldığında ve karanlık boşluklar nazara alındığında:

  1. KARANLIK: Kadınlarla rahimin de içinde bulunduğu karın boşluğudur.
  2. KARANLIK: Anne karnında çocuğun geliştiği Rahim duvarları arasındaki boşluktur.
  3. KARANLIK: Çocuğun vücudunu saran amnion kesesi ve sıvısıdır.

Amniyotik kese normalde annenin doğum öncesi suyunun gelmesi ile çatlar ve hararetli doğum sürecinde tamamen yok olur. 80 binde bir bebek anne karnındaki amniyotik kesesi ile birlikte doğar. Maviye dönmüş Kordonu bebeğin boynuna dolanmak üzere buradan nefes almaya devam ederken, amniyotik kesenin bebeğin vücudunu sıkıca sardığı görülüyor.

Ancak ayette yalnızca üç karanlıktan bahsedilmiyor. Bir de ”Bir yaratılıştan bir yaratılışa çevrilmek” ten bahsediyor. Yani her karanlık içinde ayrı bir yaratılış evresi bulunuyor. Bu açıdan baktığımızda ise şöyle İzah edebiliriz:

  1. KARANLIK: Yumurtalıklardır. Her kadında rahmin iki yanında yer alırlar ve iki adettirler. İçlerinde, doğumla beraber 700 bin- 2 milyon kadar olan olgun olmayan yumurta hücreleri bulunur. Ergenlik çağına kadar bunların sayıları gittikçe azalır. 400 bine düşer ve hayat boyu bunlardan en çok 500 tanesi olgunlaşır. Her ay bir tanesi yumurtalıktan dışarı atılır.

Ve bu olay 28 günlük dönemler halinde, ergenlikten menopoza kadar devam eder. Bu dönemin 0-14 günlük aralığı ile 14-28. günlük ikinci aralıkta çok farklı yaratılışlar yaşanır. Ama hamilelik olursa ana rahminde bu sefer de bambaşka bir yaratılış süreci başlar.

  1. KARANLIK: Tüp adı verilen boru şeklindeki oluşumlardır. Her kadında 2 adet olup yumurtalıkla Rahim arasında bulunur ve onlar arasında bir köprü gibi vazife görür. Yumurtalıktan dışarı atılan bu organ yumurta hücresini yakalar ve içine alır. Siperm ile birleşme bu kanal içinde gerçekleşir. Döllenmiş yumurtaya “Zigot” denir.

Bundan sonra artık hücre bölünmesi başlar. 2- 4- 8- 16- 32… şeklinde katlanarak çoğalır. Bu hücreler ise ‘Bladtomer’ adını alır. 12 veya daha fazla hücreden tüp içinde meydana gelen ve duta benzeyen hücrelerden meydana getirilen yeni oluşuma ‘marula’ denir.

  1. KARANLIK: Ana rahmidir. Tüpten ana rahmine gelen marula hücreleri bölünerek burada çoğalmaya devam eder. 5-6 gün sonunda ise 100 hücreleli bir yapıdır artık ve o canlı hücreler ve ‘Blastokist’ adını alırlar. Bu hücre yumağı ana rahminin iç duvarına yapışır ve bir kese içinde doğuma kadar pek çok kez bölünerek şekillendirilir. Bir yaratılıştan başka bir yaratılışa değiştirilerek bebek halini alır. Bize göre üçüncü karanlık diye ifade edilen şey burasıdır.

Üç ayrı koruma ve besleme duvarının içinde, bir cenin her türlü tehlikeden uzak; mikroplar, darbeler, sıcak ve soğuk gibi etkilerden korunmuş olarak yaşatılıp büyütülür.

Cenin, ihtiyacı olan her şeyin 24 saat kesintisiz hizmetle ayağına getirildiği bir güven ortamında yaşatılır ve bir yaratılıştan diğerine geçer.

Allah işte bu şekilde insanı, en mükemmel bir şekilde yaratıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.