TARIM VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJELERİ KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI

Batman Üniversitesi Enerji Koordinatörlüğü öncülüğünde yürütülen ve GAP desteğiyle hayata geçirilen ‘Hassas Tarım Sistemleri ve Tarımda Enerji Verimliliği’ projesi, kapanış toplantısıyla değerlendirildi.

TARIM VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJELERİ KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI
Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, projelerin sonuçları ve tarım alanında elde edilen kazanımlar ele alındı.

GAP DESTEKLİ PROJELER KAPANIŞ TOPLANTISI İLE SONUÇLANDI

Açılış konuşmalarında, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, hassas tarım yöntemlerinin ve enerji verimliliğinin yerli-milli kaynakların kullanımını destekleyen önemli adımlar olduğunu vurguladı. Demir, üniversitenin bu alandaki araştırma ve geliştirme projelerine TÜBİTAK, GAP ve KOSGEB gibi kurumlardan aldığı desteklerle katkı sağladığını belirtti.

TARIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇAĞRISI

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, pamuk, mercimek ve buğday gibi ürünlerin verimliliği ve enerji kullanımının verimli hale getirilmesi gerektiğini ifade ederek, çiftçilerin bu konuda bilinçlendirilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca fıstık üretiminin Batman için kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

PROJE SUNUMLARI GERÇEKLEŞTİ

Tarım İnovasyon Merkezi tarafından yapay zeka destekli tanıtım filminin gösterilmesinin ardından, çeşitli proje sunumları yapıldı. Öne çıkan projeler arasında ‘Batman Ekolojik Koşullarında Enerji Bitkileri Tarımının Önemi’, ‘Güneş Enerjili Su Pompaları ile Akıllı Su Yönetim Sistemi’ ve ‘Organik Atıkların Kompostlanması ve Geri Dönüşüm Entegreli Atık Yönetim Sistemi’ gibi başlıklar yer aldı. Program, proje sunumlarının ardından katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.