ENGELSİZ BİREYLERE PİYANO EĞİTİMİ

Batman Üniversitesi, Engelsiz Yaşam Merkezlerinde kalan bireylere yönelik “Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında piyano eğitimi veriyor.

ENGELSİZ BİREYLERE PİYANO EĞİTİMİ
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Batman Valiliği himayesinde, Batman Üniversitesi ve Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile “Engelsiz Bireylere Yönelik Sanatsal, Sportif ve Eğitsel Faaliyetler” yürütülüyor. Bu kapsamda, farklı yaş gruplarındaki engelsiz bireylere verilen eğitimlere piyano kursu da dahil edildi. Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Koray Çal tarafından verilen piyano eğitimleri dört hafta sürecek. Eğitimlerde birebir piyano derslerinin yanı sıra, müzik ve nota öğrenimi de hızlandırılmış bir programla öğrencilere sunuluyor.

ENGELSİZ BİREYLER ÜNİVERSİTE İMKÂNLARINDAN YARARLANIYOR

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen bu eğitim projesiyle engelsiz bireylerin hem sosyal hem de bilişsel gelişimlerine katkı sağlandığını belirtti. Rektör Demir, “Engelsiz bireylerimiz, üniversitemizin tüm imkânlarından faydalanarak sosyalleşiyor. Bu projeyle temel amacımız, onları üniversite ortamına dahil ederek topluma kazandırmak, rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunmaktır,” dedi. Projeye desteklerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak’a teşekkür eden Demir, piyano eğitiminin yanı sıra gastronomi, mutfak sanatları, el sanatları gibi birçok alanda atölye çalışmaları planlandığını duyurdu.

FARKLI ALANLARDA EĞİTİMLER YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Engelsiz bireylerin topluma entegrasyonunu sağlamak ve motor becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli alanlarda eğitimler Batman Üniversitesi’nde yıl boyunca devam edecek. Gönüllü akademisyenler tarafından badminton, futsal, masa tenisi, bilgisayar eğitimi, el sanatları gibi pek çok branşta verilen bu eğitimlerle bireylerin gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.