DEĞİRMENDERE ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

15 Eylül 1992’de terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda şehit düşen 9 vatandaş şehit edildikleri Değirmendere Köprüsü’nde dualar ile anıldı.

DEĞİRMENDERE ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI
Yayınlama: 16.09.2024
A+
A-

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kur-an’ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, şehitler için okunan dua ile sona erdi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör “Bundan tam 32 yıl önce bu köprüde hain terör örgütü kalleşçe bir saldırı gerçekleştirerek,  9 vatandaşımızı, korucularımızı şehit etti.32 yıldır bu acı hala yüreğimizde. Biz bin yıldır bu topraklardayız. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Arabıyla, Çerkeziyle biz hepimiz bu topraklarda  biriz ve beraberiz. Bu birlik ve beraberliği bozmak isteyen hain şer odakları, bölücü terör  odakları dün olduğu gibi bugün de bu planlarına devam ediyor. Ama Kozluk’un geçilmez kalesi bu dağ köylerimiz burada olduğu sürece, Batman’ın geçilmez kalesi Kozluk ve Kozluklular burada olduğu sürece biz hiçbir şekilde bu oyunlara gelmeyeceğiz, bu hainlere fırsat vermeyeceğiz, teröre  geçit vermeyeceğiz. Son terörist etkisiz kalıncaya kadar mücadelemiz sürecektir.

Dün olduğu gibi bugün de, yarında, dimdik durmaya devam edeceğiz. 32 yıl önce burada şehit olan kardeşlerimizi ve dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanında toprağa düşmüş  tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Anma programına Kaymakam Ekrem Güngör, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Aytaç Karaoğlu, İlçe Emniyet Müdür V. Mahmut Özdemli, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Turgay Şengül, kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.