50. YIL ORTAOKULUNA ZİYARET

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul ziyaretleri kapsamında 50.Yıl Ortaokulunu ziyaret edip öğretmenlerle bir araya geldi.

50. YIL ORTAOKULUNA ZİYARET
Yayınlama: 15.09.2024
A+
A-

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul ziyaretleri kapsamında 50. Yıl Ortaokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Okul Müdürü Abdusselam lale tarafından karşılanan Müdür Kurtaran, okulun genel durumu, eğitim faaliyetleri ve yeni öğretim yılı hazırlıkları hakkında detaylı bilgi aldı. Bu ziyaret sırasında öğretmenlerle de bir araya gelen Müdür Kurtaran, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek öğretmenlere başarı temennilerinde bulundu.

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ”

Müdür Kurtaran, ziyaret sırasında 50. Yıl Ortaokulu öğretmenleriyle de bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ hakkında detaylı bilgi verdi. Yeni modelin temel felsefesinin, yetkin bireyler yetiştirmenin yanı sıra ahlaki değerleri benimsemiş, erdemli nesiller yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Müdür Kurtaran konuşmasında “Değerli öğretmen arkadaşlarım, uzun bir hazırlık süreci sonunda uygulamaya konulan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’, öğrencilerin yaş seviyelerine uygun olarak sadeleştirilmiş bir müfredat sunuyor. Bilgi yığınları yerine, öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun kazanımlar hedefleniyor. Aynı zamanda, akademik başarıya ek olarak, erdemli bireylerin yetişmesini amaçlayan bu model, hepimizin arzuladığı nesilleri hayata hazırlıyor” dedi.

Yeni eğitim modelinin yalnızca bilgiye dayalı bir müfredat sunmakla yetinmediğini, aynı zamanda öğrencilerin insani değerlerle donatılmasına büyük önem verdiğini belirten Müdür Kurtaran “Her veli, çocuğunun akademik olarak başarılı olmasını ister. Ancak bunun yanı sıra velilerimiz; çocuklarının ahlaklı, dürüst, merhametli, kendine, ailesine ve toplumuna faydalı bireyler olarak yetişmesini arzu eder. İşte ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’, bu beklentileri karşılamayı hedefliyor” ifadelerini kullandı.

Son olarak Müdür Kurtaran, tüm öğretmenlerin bu süreçteki gayretlerine teşekkür ederek “İnşallah, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile arzulanan nesiller yetişecek. Siz değerli öğretmenlerimizin bu süreçteki emekleri, geleceğimizi şekillendirecek. Hepinize teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.