BARAJ GÖLLERİNE 2 MİLYON YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesini’ kapsamında ilimiz sınırlarında bulunan baraj göllerine 2 milyon yavru sazan balığı salındı. 

BARAJ GÖLLERİNE 2 MİLYON YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI
Yayınlama: 14.09.2024
A+
A-

Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Hasankeyf Ilısu Baraj gölüne bırakılacak yavru sazan balığı için düzenlenen törene katılan Vali Ekrem Canalp, 1,5 milyon adet sazan yavrusu balığı Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj gölü sularına bıraktı.

Törende kısa bir konuşma yapan Vali Canalp, ticari balıkçılığın öneminde dikkat çekerek, balık türünün çok iyi ayarlanması gerektiğini ve balıkların belli bir büyüklüğe ulaşmadan avlanmaması gerektiğini ifade etti. Avlanma alanın da kara avcılığında olduğu gibi belli dönemlerde yasaklanması gerektiğine dikkat çeken Vali Canalp, ayrıca ticari balıkçılık için sulara yavru balık salınımının yapılması gerektiğini belirtti.

Programa; Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Burhan Gökçen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ve balıkçılar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.