KURTARAN, OKUL ZİYARETLERİNE DEVAM ETTİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul ziyaretleri kapsamında Petrol Ofisi İlkokulu ve Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret edip öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

KURTARAN, OKUL ZİYARETLERİNE DEVAM ETTİ
Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmenler birlikte Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini değerlendirdi.

“KİTAP OKUMA, EĞİTİM BAŞARISININ TEMELİDİR”

Ziyaretlerine Petrol Ofisi İlkokulu ile başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Okul Müdürü Rıdvan Pekince’den okulun mevcut durumu ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Okulun fiziki yapısını ve eğitim ortamını yerinde inceleyen Kurtaran, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Sınıflardaki sohbetlerinde öğrencilere kitap okuma alışkanlığının önemine değinen Kurtaran “Okuma, insanın dünyaya ve kendisine bakışını genişletir. Bilgi birikiminiz ve başarı seviyeniz okuma alışkanlığıyla artar. Ne kadar çok okursanız, o kadar çok öğrenir ve kendinizi geliştirirsiniz. Bu nedenle bol bol kitap okuyun” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Kurtaran, onların derslerine katılımını takip etti ve öğretmenlerle birlikte çocukların gelişimini değerlendirdi. Sınıf ziyaretlerinin ardından okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Kurtaran, yeni eğitim öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini temenni ederek, öğretmenlerin eğitimdeki rolünün önemine vurgu yaptı.

“TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ”

Petrol Ofisi İlkokulu’ndaki öğretmenlerle yaptığı toplantıda Kurtaran “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” hakkında detaylı açıklamalar yaptı. Yeni modelin temel hedeflerinden birinin, öğrencilerin bilgi yükü altında ezilmeden, sadeleştirilmiş bir eğitim sürecinden geçerek daha anlamlı ve kalıcı öğrenmeler elde etmeleri olduğunu ifade eden Kurtaran, “Değerli öğretmen arkadaşlarım, uzun bir hazırlık süreci sonunda hayata geçirilen ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’, eğitimde sadeleştirmeyi ve bilgi bombardımanını engellemeyi amaçlıyor. Akademik derslerde genel bir sadeleştirme yapıldı ve bilgi yığınları yerine öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun bilgi sunulmaya başlandı. Ancak bu modelin en önemli yanı, yalnızca yetkin bireyler yetiştirmekle sınırlı kalmaması, aynı zamanda erdemli bireyler yetiştirmeyi hedeflemesidir. Yani, bilgiyle donatılmış ama ahlaki değerlerden uzak bireyler değil; adil, merhametli, vatansever ve paylaşımcı bireyler yetiştirmeye odaklanıyoruz” dedi.

“YETKİNLİK ERDEMLE BİRLEŞTİĞİNDE GERÇEK GÜÇ ORTAYA ÇIKAR”

Kurtaran, konuşmasının devamında erdemin bireysel ve toplumsal hayat üzerindeki etkilerine vurgu yaptı. Erdemli insan olmanın yalnızca bireyin kendi içsel gelişimi için değil, toplumda barış ve adaletin tesis edilmesi için de elzem olduğuna değindi. Bu bağlamda, günümüz dünyasında yaşanan acı olaylara dikkat çeken Kurtaran “Yetkin olmak tek başına yeterli değil. Bilgili ve yetenekli bir insanın, erdemli olmadığında nelere yol açabileceğini görüyoruz. İsrail’in Filistin’de işlediği katliamlar hepimizin gözleri önünde. Kadın, çocuk, yaşlı demeden yapılan bu zulüm, erdemsizliğin acı bir sonucudur. Üstelik bunu durduracak güçte olan devletler, erdemden yoksun oldukları için bu zulmü seyretmekle kalmayıp, bazen destekliyorlar bile. Erdem, insanı yalnızca güçlü değil; aynı zamanda adil kılar. Bizim yetiştireceğimiz nesiller, bu değerlerle donatılmış olmalı ki hem kendileri için hem de dünya için iyiliği, adaleti savunabilsinler. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ de işte bu erdemli nesillerin yetiştirilmesini hedefliyor.”

“AKADEMİK VE SPORTİF BAŞARILARLA ÖNE ÇIKAN BİR OKUL”

Petrol Ofisi İlkokulu ziyaretinin ardından Kurtaran, Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni de ziyaret etti. Okul Müdürü M. Siraç Dadak’tan okulun genel durumu, öğrenci profili ve başarıları hakkında bilgi alan Kurtaran, öğretmenlerle buluşarak okulun başarısını daha da ileriye taşımak için yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, özellikle spor alanında elde ettiği başarılarla bilinen bir okul olduğunu belirten Kurtaran “Okulumuz hem akademik hem de sportif başarılarıyla adından söz ettiriyor. Öğrencilerimizin spor alanındaki başarıları hepimizi gururlandırıyor. Bu başarılar, siz değerli öğretmenlerimizin fedakâr çalışmaları sayesinde mümkün oluyor” dedi.

Ayrıca bu yıl ilk defa hayata geçirilen Spor Ortaokulu’nun Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açıldığını belirten Kurtaran, bu girişimin Batman’da sporun gelişmesine katkı sağlayacağını ve çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi açısından büyük fırsatlar sunacağını dile getirdi.

Kurtaran, bu okulda da ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni hakkında bilgi verip öğretmenlerin bu yeni eğitim modelini sahiplenmeleri ve öğrencilerin hem bilgi hem de erdemle donatılmalarını sağlama konusunda sorumluluklarının büyük olduğunu belirtti. “Eğitimde yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemin başarısı, sizlerin özverili çalışmalarıyla şekillenecek. Hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.