“BATMAN HAVA MEYDAN LOJMAN ARAZİSİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVREDİLSİN”

DEVA Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Batman Hava Meydan Lojmanları arazisinin Millî Savunma Bakanlığı’ndan alınarak Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi çağrısında bulundu.

“BATMAN HAVA MEYDAN LOJMAN ARAZİSİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVREDİLSİN”
Yayınlama: 09.09.2024
A+
A-

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ekmen, bu devir karşılığında Millî Savunma Bakanlığı’nın lojman taleplerinin TOKİ ve belediye aracılığıyla karşılanabileceğini belirterek “Devlet kurumları arasında bu tür takaslar yapılır. Ancak sürecin daha fazla gecikmemesi gerekiyor” dedi.

“BATMAN’IN SAĞLIK YATIRIMLARINA İHTİYACI VAR”

Milletvekili Ekmen, Batman’daki sağlık yatırımlarının yetersiz olduğuna dikkat çekerek, mevcut hastanelerin kapasitesinin Batman’ın ihtiyaçlarını karşılamadığını vurguladı. “Batman’da şu anda 800 yataklı bir hastane var ama bu yetmiyor. İnşaatı devam eden 500 yataklı bir hastanenin ise sadece yüzde 40’ı tamamlanmış durumda. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sesleniyoruz, gerekli ödenekler bir an önce gönderilsin” diye konuştu. Milletvekili Ekmen, 500 yataklı hastanenin tam kapasiteyle çalışmasının en az iki yıl alacağını belirterek sürecin hızlandırılmasını istedi.

“HAVA MEYDAN LOJMAN ARAZİSİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVREDİLMELİ”

Milletvekili Ekmen, basın toplantısında Batman’daki sağlık hizmetlerine erişim sorununa da değinerek, Hava Meydan Lojmanları arazisinin Sağlık Bakanlığı’na devri gerektiğini savundu. Özellikle 19 Mayıs, Çay, İlluh ve Aydınlık Evler mahallelerinin mevcut hastanelere uzak olduğuna dikkat çekerek “Bu bölgeye 200 yataklı bir hastane yapılması dahi poliklinik yoğunluğunu azaltacak ve hastaların zaman kaybını önleyecektir” ifadelerini kullandı.

“DEVLET KURUMLARI ARASINDA TAKAS ÖNERİSİ”

Milletvekili Ekmen, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e çağrıda bulunarak, Hava Meydan Lojmanları arazisinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesini talep ederek “Millî Savunma Bakanlığı’nın geçmişte TOKİ ve belediyeden lojman talepleri olmuştu, bu talepler karşılanabilir. Devlet kurumları arasında bu tür takaslar mümkündür, yeter ki süreç gecikmeden hayata geçirilsin” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.