7. KİTAP FUARI VE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Kitapseverlerin merakla beklediği Batman 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali 25 Ekim’de başlıyor.

7. KİTAP FUARI VE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR
Yayınlama: 24.10.2024
A+
A-

En iyisi okumak mottosuyla gerçekleşen fuar bu yıl da edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda ünlü ismi ağırlıyor. Fuarın ana temalarından biri de Gazze’de yaşanan insanlık dramı olacak.

EN İYİSİ OKUMAK…

Batman 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali 25 Ekim-3 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Kitapseverler, Batman Valiliğinin düzenlediği organizasyonda on binlerce farklı esere ulaşmanın yanında, edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda ünlü isimle bir araya gelme fırsatı da yakalayacak.

BATMAN HALKI SAHİPLENDİ

Batman Valisi Ekrem Canalp “Bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, şehrimizde gerçekleşen ve geleneksel hale gelen en önemli organizasyonlar arasında. Bizi en fazla mutlu eden gencinden yaşlısına tüm Batman halkının bu tip organizasyonları sahiplenmesi. Kitap fuarına katılan ziyaretçi sayısı her yıl artarak katlandı. Bu yıl da yine her yaştan insanımıza hitap edecek etkinliklerle Batmanlı hemşerilerimize dolu dolu bir 10 gün daha yaşatacağız” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN TİYATRO

En iyisi okumak mottosuyla eğitim çağındaki çocuklara ve gençlere mesaj verdiklerinin altını çizen Vali Canalp “Çocuklarımızın kitaplarla buluşmasını önemsiyoruz. Çocuklarımızı fuar alanında sürprizler de bekliyor. Günün farklı saatlerinde çocuklarımızın eğlenceli zaman geçirebileceği oyundan tiyatro gösterilerine çok sayıda farklı etkinlik düzenlenecek” diye konuştu.

GAZZE’DEKİ VAHŞETE TEPKİ

Zulme karşı ses sizsiniz mottosuyla da Gazze’de İsrail’in yürüttüğü soykırımı kınadıklarını ve yaşanan insanlık dramına tepki gösterdiklerini vurgulayan Vali Canalp şöyle devam etti: “Fuar süresince işlenecek ana temalardan biri de Gazze olacak” dedi.

KİTAP FUARI ÇOK SAYIDA YAZARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Çok sayıda saygın yayınevinin katıldığı 10 günlük fuar süresince edebiyat, kültür, sanat, iletişim, bilim ve düşünce dünyasından birçok önemli isim Batman’a gelecek. Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Serdar Tuncer, Sıtkı Aslanhan, Doç. Dr. Cihat Yaycı, Hayati İnanç, Tarık Tufan konuk yazarlar arasında.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.